Amendat cu 100 de euro pentru că a mancat în timp ce mergea cu bicicleta

De: Marian Andrei / 15.11.2013, 17:30
Amendat cu 100 de euro pentru că a mancat în timp ce mergea cu bicicleta
Un biciclist spaniol a fost amendat cu 100 de euro pentru că a mancat un croissant în timp ce se îndrepta, pe bicicletă, spre serviciu.

 

Ivan González, din regiunea spaniolă Catalunia, se îndrepta către serviciu, când a fost surprins de un polițist mancând la „volan”. Neîndurătorul om al legii l-a oprit și l-a amendat cu 100 de euro pentru conducere imprudentă, fără a ține cont de protestele acestuia.

Clik aici pentru vremea în detaliu. Vremea apropo

Indignat, Gonzales a declarat că va contesta amenda, mai ales că că alți polițiști pe care i-a consultat s-au declarat surprinși de faptul că a fost amendat pentru acest lucru.

Amenda pentru „conducere periculoasă” face parte din eforturile spaniole de a schimba sistemul de penalizare rutieră într-unul bazat pe puncte.

Șoferii spanioli vor primi un total de 12 puncte, pe care le vor pierde dacă vor comite infracțiuni de genul vorbitului la telefon în timp ce conduc, depășirea vitezei legale sau conducerea după ce au consumat băuturi alcoolice. Alte motive pentru pierderea punctelor sunt mersul cu spatele pe autostradă sau aruncarea de diverse obiecte din mașină.

Aceste prevederi sunt aplicate și bicicliștilor, după cum a descoperit chiar pe pielea lui Ivan Gonzales.