Amenințări cu bombă la o universitate americană

De: Marian Andrei / 10.04.2012, 09:56
Amenințări cu bombă la o universitate americană
Universitatea din Pittsburgh, SUA, a sporit măsurile de securitate, după ce o serie de amenințări cu bombă a determinat evacuări frecvente ale clădirilor din campus.

Ieri, unitatea de învățământ a anunțat că începe să limiteze accesul în clădirile care au fost deja verificate fără a se găsi vreun obiect suspect. Noile restricții vor fi extinse la toate clădirile din campus în următoarele zile.

Oficialii administrației au instalat două puncte de control la intrările în clădiri. Unul este pentru studenții care transportă rucsacuri, genți cu cărți și pachete, iar celălalt pentru cei care nu au bagaje asupra lor.

Studenții au fost încurajați să care „doar acele obiecte necesare la școală sau la lucru” și trebuie să prezinte documente de identitate pentru a intra în clădirile din campus. În plus, părinții sau alte persoane din afara universității nu au acces în cămine.

Universitatea a cerut martorilor să ofere orice informație despre amenințările cu bombă și a promis o recompensă de 50.000 de dolari, dacă datele respective conduc la arestarea și condamnarea celor responsabili.