Amenzi de aproape 2 milioane de lei, date de inspectorii antifraudă în minivacanța de 1 Mai

Apropo.ro / 05.05.2015, 10:00
Amenzi de aproape 2 milioane de lei, date de inspectorii antifraudă în minivacanța de 1 Mai
Inspectorii de la Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) au dat amenzi de aproape două milioane de lei și au confiscat venituri și bunuri în sumă de 200.000 de lei, în urma unor controale făcute în minivacanța de 1 Mai în țară, cele mai multe abateri fiind constatate în cluburile din Mamaia.

Potrivit datelor prezentate de DGAF, în perioada 1-3 mai, 605 inspectori au verificat, pe baza analizei de risc, a sesizărilor primite și a informațiilor furnizate de instituții specializate, 457 de operatori de turism și patroni de restaurante, baruri și cluburi din zonele turistice cele mai frecventate – Băile Herculane, Băile Felix, Bran-Moeciu, Căciulata, Călimănești, Ceahlău, Cheia, Gura Humorului, Gura Râului, Mamaia, Moinești, Moneasa, Putna, Tășnad, Vama Veche, Zărnești.

În urma controalelor, inspectorii antifraudă fiscală au dispus amenzi în valoare totală de 1,965 de milioane de lei și au confiscat venituri, numerar și bunuri în sumă de 203.611 lei.

De asemenea, au constatat încălcări ale obligației legale de utilizare a casei de marcat și emiterea bonului fiscal, cazuri în care au dispus suspendarea activității comerciale a 34 de puncte de lucru.

„Aceste acțiuni de control sunt realizate atât pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite, cât și pentru protejarea bugetului general consolidat împotriva consecințelor negative ale comerțului și prestărilor de servicii nefiscalizate. Este îmbucurător faptul că efectul principal a acțiunilor de control ale Direcției generale antifraudă fiscală este creșterea gradului de fiscalizare a veniturilor operatorilor economici”, a precizat, într-un comunicat de presă, vicepreședintele ANAF Romeo-Florin Nicolae, coordonator al DGAF.

Din totalul operatorilor economici verificați, 321 au fost cluburi, baruri, terase sau alte forme de prestări de servicii în domeniul alimentației publice, cei mai mulți activând în județul Constanța

Citeste mai mult aici!