Amenzi de circulatie platite online

Apropo.ro / 01.08.2006, 14:31
Amenzi de circulatie platite online
Sistemul electronic care va permite conducatorilor auto din Bucuresti sa achite amenzile de circulatie în regim online, prin card bancar, va fi lansat în luna august, dupa ce mai bine de sase luni proiectul a fost blocat din cauza autoritatilor, care nu au stabilit cine va suporta

Sistemul electronic care va permite conducatorilor auto din Bucuresti sa achite amenzile de circulatie în regim online, prin card bancar, va fi lansat în luna august, dupa ce mai bine de sase luni proiectul a fost blocat din cauza autoritatilor, care nu au stabilit cine va suporta comisionul aferent platii.

„Sper sa reusim sa lansam proiectul în cursul lunii august. Din punct de vedere tehnic si functional, sistemul este gata din februarie”, a declarat ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy. El a recunoscut ca au existat unele întârzieri în aplicarea proiectului, legate de comisionul aferent platii si de alegerea procesatorului de card.

„Varianta initiala prevedea ca acest comison sa fie asumat de cel care plateste, fiind vorba de maxim de 3% din valoarea amenzii, ceea ce ar fi o suma nesemnificativa fata de confortul pe care l-ar oferi sistemul”, a spus Nagy.

Ministrul Comunicatiilor a precizat ca, în urma mai multor consultari, s-a luat decizia ca Primaria Municipiului Bucuresti (institutia beneficiara a sumelor încasate – n.r.) sa suporte comisionul aferent platilor.

Reprezentantii PMB au precizat ca a fost desemnat si procesatorul de carduri în urma unei licitatii, câstigatorul ales fiind BCR.

În prima etapa, sistemul va permite soferilor sanctionati în Bucuresti sa plateasca amenzile în regim online, cu ajutorul cardului bancar. Ulterior, procedura ar urma sa fie valabila si pentru plata taxelor de eliberare a pasaportului si a altor taxe si impozite.

Suma achitata deja de Ministerul Comunicatiilor pentru realizarea proiectului se ridica la circa 80.000 euro.