Amenzi de până la 5.000 de lei pentru șoferii care fac pe taximetriștii fără acte în regulă

De: Carmen Ulian / 24.07.2014, 11:35
Amenzi de până la 5.000 de lei pentru șoferii care fac pe taximetriștii fără acte în regulă
Ministerul Transporturilor pregătește amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei pentru persoanele fizice și juridice care practică transportul în regim de taxi și în regim de închiriere fără autorizație de la autoritățile locale.

Potrivit unui proiect de Ordonanță pentru completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere șoferii care nu ua și autorizație vor fi pedepsiți cu amenzi usturătoare – între 1.000 și 5.000 de lei.

În articolul 55, litera h, se prevede, la punctul 3, amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei pentru mai multe contravenții, iar articolul 7 stabilește că ‘transporturile de persoane sau bunuri în regim de taxi se pot executa ca servicii de interes public pentru populație, de regulă, în interiorul unei localități, numai pe baza autorizației pentru transport în regim de taxi, valabilă, emisă de autoritatea administrației publice locale, în condițiile prezentei legi’.

Potrivit Notei de Fundamentare a proiectului de Ordonanță pentru completarea Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, prin promovarea acestui act normativ se urmărește crearea cadrului legal care să asigure posibilitatea sancționării persoanelor fizice sau juridice care efectuează activități neautorizate de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fără respectarea dispozițiilor legale în vigoare.