Amenzi pentru anunțurile de vânzare puse pe mașini și pentru nerespectarea locului de parcare

De: Carmen Ulian / 17.01.2015, 11:00
Amenzi pentru anunțurile de vânzare puse pe mașini și pentru nerespectarea locului de parcare
Poliția Locală a Sectorului 4 a propus un proiect spre dezbatere publică ce prevede sancționarea proprietarilor de mașini care își pun la vedere anunțuri de vânzare a autoturismului. Amenda pentru un astfel afiș poate ajunge până la 120 lei.

Primăria sectorului 4 vrea să amendeze șoferii care parchează pe un alt loc decât al lor cu până la 400 de lei și cu până la 120 de lei proprietarilor/utilizatorilor/deținătorilor de autovehicule expuse spre vânzare/închiriere ce au afișe, pe domeniul public și privat, potrivit unui proiect de Hotărare al Consiliului local sector 4 aflat in dezbatere publică.

”Se interzice expunerea vehiculelor/autovehiculelor cu înscrisuri ori însemne privind intenția de vânzare/închiriere pe domeniul public și privat al Sectorului 4 București (trotuar, scuaruri, spațiul verde, locuri de joacă, parcuri, grădini publice, piețe și oboare, altele decât cele amenajate și autorizate în scopul expunerii spre vânzare/închiriere, esplanade, etc.)”, scrie în document.

Nerespectarea dispozițiilor prevăzute la art. 15 constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 50 de lei la 100 de lei, pentru persoane fizice și de la 60 de lei la 120 de lei, pentru persoane juridice.

Constituie contravenție următoarele fapte : pentru parcările de reședință, ocuparea fără drept, a unui loc de parcare de reședință, care este atribuit regulamentar unei alte persoane, tulburarea folosinței, fără drept, a parcărilor de reședință.

Faptele constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 200 lei și 400 lei .

Contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal.

În situația în care nu este respectată deplina folosință a locului de parcare atribuit regulamentar unei persoane, autovehiculul care obstrucționează folosința acestui loc va fi ridicat, transportat și depozitat într-un loc special amenajat, de către Poliția Locală Sector 4. Terenul se află situat în București, str. Drumul Jilavei, nr.2, sector 4 și este atribuit, în folosință gratuită, pe o durată de cinci ani, Poliției Locale Sector 4.