Amenzi pentru cei care nu curăță trotuarele de zăpadă și gheață

De: Carmen Ulian / 07.01.2015, 12:00
Amenzi pentru cei care nu curăță trotuarele de zăpadă și gheață
Inspectorii Direcției de Control din cadrul Primăriei Municipiului București au somat și amendat mai mulți agenți economici și asociații de locatari pentru că nu au îndepărtat zăpada și gheața de pe trotuare.

Inspectorii Direcției de Control din cadrul Primăriei Municipiului București au somat în ultimele zile 455 de agenți economici și asociații de locatari și au aplicat 68 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 136.000 lei celor care nu au îndepărtat zăpada de pe trotuarele aferente imobilelor sau spațiilor comerciale pe care le dețin, precum și celor care nu au luat măsuri pentru îndepărtarea țurțurilor.

Somațiile și sancțiunile au vizat respectarea de către operatorii economici și persoanele fizice a prevederilor normelor de salubritate și igienizare cuprinse în HCGMB nr. 120/2010. ( Hotărârea Consiliului General al Municipiului București se referă la obligația agenților economici și a persoanelor fizice de a degaja zăpada și gheață de pe trotuarul din față spațiilor de locuit/desfășurare a activității în cel mult 24 de ore de la încetarea ninsorii, precum și de a luă măsurile necesare îndepărtării țurțurilor).

Acțiunile de control referitoare la curățarea trotuarelor de zăpada vor continuă și în zilele următoare.

În ceea ce privește acțiunile de deszăpezire și combatere polei ale operatorilor de salubritate, precizăm că în această noapte 145 de utilaje vor acționa în toate sectoarele Capitalei pentru degajarea acumulărilor de zăpadă rămase pe arterele principale, dar și în intersecții și în zonele cu trafic intens.

De asemenea, în cea de-a doua parte a nopții, pentru a evita formarea poleiului se vor face tratamente cu materiale antiderapante pe arterele principale, în rampe, pante, poduri și în zonele cu instituții publice și de interes social.