America se confruntă cu deficit de donatori de organe din cauza obezității

Apropo.ro / 15.05.2012, 17:20
America se confruntă cu deficit de donatori de organe din cauza obezității
Anul trecut, numărul de persoane care s-au înscris ca donatori de organe a depășit pragul de 100 de milioane, însă nu toți sunt acceptați din cauza greutății excesive.

Mai mult de 25% din cei care se înscriu pe listele de donatori de organe din SUA sunt respinși din cauza grăsimii depuse pe organele interne, fiind refuzați de către medicii chirurgi.

Această descoperire a fost făcută de către o echipă de cercetători ai Centrului Medical de Transplanturi North Shore-LIJ din New York împreună cu cercetători de la Institutul pentru Cercetare Medicală Feinstein, în timp ce analizau compatibilitatea greutății corporale a donatorilor de organe.

Deși nu există o limită concretă stabilită de centrele pentru donatorii de organe, marea majoritate a celor refuzați a avut un Indice de Masă Corporală de la 35 în sus și din 108 potențiali donatori de ficat înscriși, doar 18 aveau un IMC normal.

Per total, din cei studiați, aproximativ 67% au avut un IMC peste valori normale, o treime dintre ei fiind clasați ca obezi.

Doctorii sunt de părere că dacă nu vor fi luate măsuri drastice, problema obezității va lua amploare și multe domenii de activitate vor fi grav afectate, în viitorul apropiat.