Americanii au decis: Mutu e bun de plată!

De: Marian Andrei / 08.03.2012, 16:11
Americanii au decis: Mutu e bun de plată!
Un judecător federal de la Tribunalul Districtului de Sud din Florida a decis că cererea clubului Chelsea de a fi sechestrate proprietățile lui Adrian Mutu de la Miami, în contul datoriei de 17 milioane de euro, este îndreptățită.

Chelsea ceruse tribunalului să pună sechestru pe proprietățile lui Mutu din Statele Unite, în contul datoriei de peste 17 milioane de euro pe care atacantul roman o datora clubului prin decizia TAS. Mutu, apreciiind că renunțarea la proprietățile din SUA reprezintă o încălcare a drepturilor sale, a făcut apel, pe care, însă, judecătorul Federico Moreno l-a respins.

În august 2003, Adrian Mutu și Chelsea au semnat un contract de muncă pentru o perioadă de cinci ani. În 28 octombrie 2004, în urma unui control antidoping pozitiv, Chelsea a reziliat contractul. Fotbalistul, care consumase cocaină, a fost exclus din toate competițiile sportive timp de șapte luni.

În mai 2006, Chelsea a făcut o plângere împotriva lui Adrian Mutu pentru a obține despăgubiri pentru încălcarea contractului, în 31 iulie 2009 Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv dispunând ca Adrian Mutu să plătească clubului Chelsea suma de 17.173.990 de euro plus dobândă.

Mutu și-a mai încercat șansele și în 2010, facând recurs la Tribunalul federal elvețian, care însă l-a respins ca nefondat.