Americanii au probleme la avioanele F-22 Raptor

Apropo.ro / 25.10.2011, 12:16
Americanii au probleme la avioanele F-22 Raptor
Luna trecuta Pentagonul a dat ok-ul flotei de avioane F-22 Raptor, dupa incercarea de reparare a problemei pierderii oxigenului din cabina insa solutia aplicata nu a fost eficienta iar avioanele sunt iar blocate la sol.

In urma unor investigatii au fost descoperite probleme la generatorul de oxigen al avioanelor F-22 Raptor, fiind descoperite niveluri periculoase de azot in carlinga, din cauza carora trei piloti puteau muri intoxicati in timpul misiunilor.

Nereusind sa identifice sursa acestor scurgeri, cei de la Lockheed Martin au instalat filtre aditionale de aer insa acestea nu au rezolvat problema iar Pentagonul a fost nevoit sa blocheze la sol, iar, cele 170 de F-22 Raptor.

Desi nu au confirmat ca se confrunta cu o problema serioasa, mesajul celor de la Fortele Aeriene SUA a lasat de inteles ca nu se stie cat timp va dura pana cand o solutie va fi gasita: „Parte din protocolul nostru este sa permitem unitatilor sa puna pauza operatiunilor de fiecare data cand este nevoie sa colecteze informatiile din misiunile de zbor pentru a asigura siguranta”.