Americanii, la un pas de a construi farfuriile zburătoare (Video)

De: Marian Andrei / 08.10.2012, 18:35
Americanii, la un pas de a construi farfuriile zburătoare (Video)
Oficial, extratereștrii nu au existat și nu există! Însă, potrivit unor documente recent declasificate, farfuria zburătoare a fost la un pas de a fi realizată de americani.

Arhiva Națională a Statelor Unite a publicat recent documentația unui proiect militar din anii ’50 care avea ca scop, nici mai mult, nici mai puțin, realizarea unei farfurii zburătoare.

Documentele declasificate arată că aviația americană (US Air Forces) semnase un contract cu o firmă canadiană (care acum nu mai există) pentru construirea unui aparat de zbor cum nu a mai existat niciodată. Proiectul 1974 a mers mai departe decât fazele inițiale de proiectare, la un moment dat, în 1956 existând chiar și un pre-prototip.

Farfuria zburătoare trebuia să atingă o viteză maximă de 3-4 mach, altitudinea maximă de 30.000 de metri și o rază de acțiune de aproximativ 2.000 de kilometri – relativ puțin în comparație cu celelalte specificații. Decolarea și aterizarea se făceau vertical, folosind propulsia pe bază de jeturi.

Din documente reiese și bugetul alocat construcției prototipului: 3,2 milioane de dolari (aproximativ 25 de milioane de dolari, actualizat la valoarea de azi), o sumă insignifiantă față de bugetele militare din ziua de azi.

În cele din urmă, proiectul a fost abandonat, însă nu ar fi de mirare ca el să fi fost reluat sub alt nume iar farfuriile zburătoare, despre care există numeroase mărturii, să existe și să aparțină chiar US Air Forces.