Americanii vor blocarea smartphone-urilor furate

De: Marian Andrei / 11.04.2012, 14:00
Americanii vor blocarea smartphone-urilor furate
Operatorii de telefonie mobilă din Statele Unite au convenit ca într-o perioadă de șase luni să înceapă blocarea smartphone-urilor raportate furate, a anunțat președintele Comisiei Federale pentru Comunicații.

Blocarea aparatului se bazează pe folosirea seriei de identificare IMEI (International Mobile Equipment Identification – un număr unic de identificare format din 15 cifre) și a unor baze de date naționale, astfel încât telefonele să nu poată fi folosite în rețeaua altui operator.

Operatorii americani de telefonie mobilă care participă la acest acord, Verizon, AT&T, Sprint Nextel și T- Mobile USA, care controlează peste 90% din piața abonamentelor din Statele Unite, cred că această acțiune „va ajuta la descurajarea furturilor de smartphone-uri și protejarea informațiilor personale pe care le conțin”.

La nivelul SUA, zeci de mii de dispozitive mobile de comunicații, incluzând telefoane, smartphone-uri și tablete, sunt furate în fiecare an, amploarea fenomenului fiind în creștere.

În Romania, Poliția a cerut operatorilor de telefonie, încă din 2006, blocarea celularelor pe baza codului IMEI, în încercarea de a reduce numărul de furturi de telefoane, dar… nu s-a întâmplat nimic (deocamdată)!