Americanii vor să o învie pe Prințesa Diana

De: Marian Andrei / 04.09.2013, 16:50
Americanii vor să o învie pe Prințesa Diana
Prințesa Diana, care a murit într-un accident de mașină în urmă cu 16 an, se află în fruntea listei celebrităților pe care americanii ar dori să le învie.

Acest top neobișnuit a fost alcătuit de revista Vanity Fair, în baza unui sondaj efectuat în rândul a o mie de americani.

35% din respondenți ar dori ca Diana să fie readusă la viață, 14% doresc „învierea” co-fondatorul Apple, Steve Jobs, iar câte 11% a lui Michael Jackson și Whitney Houston.

Sondajul a avut mai multe întrebări, între care „pentru cine și-ar da viața” sau dacă ar dori să fie „conservați” prin criogenie.

55& dintre cei care au răspuns sondajului au declarat că și-ar da viața pentru copiii lor, 12 % pentru soți/soții și 10% pentru părinți sau religie. Cel mai mic număr de persoane, 5&, au declarat că și-ar da viața pentru țara lor.

Doar 24% dintre persoanele chestionate ar dori ca organismul lor să fie conservat prin criogenie (conservarea corpului la temperaturi scăzute în speranța unei readuceri la viață ulterioare), chiar dacă procedeul ar fi gratuit. Totuși, procentul a fost semnificativ mai ridicat în rândul persoanelor între 18 și 34 de ani – 39%.

 84% dintre cei chestionați au raspuns că ar dori ca trecerea lor în neființă să fie marcată de „râsete, mancare și băutură” în defavoarea unor ceremonii mai solemne.

Sondajul, efectuat în perioada 17-21 iulie va fi publicat în numărul din octombrie al revistei Vanity Fair.