Americanii vor trata cancerul prin nanotehnologie

Apropo.ro / 14.09.2004, 16:07
Americanii vor trata cancerul prin nanotehnologie
Institutul American de Oncologie a anunțat, luni, un proiect pe cinci ani în valoare de 144,3 milioane de dolari, pentru aplicarea nanotehnologiei în combaterea cancerului, transmite AFP. "Nanotehnologia are potențialul de a crește semnificativ soluțiile pentru prevenirea,


Institutul American de Oncologie a anunțat, luni, un proiect pe cinci ani în valoare de 144,3 milioane de dolari, pentru aplicarea nanotehnologiei în combaterea cancerului, transmite AFP.

„Nanotehnologia are potențialul de a crește semnificativ soluțiile pentru prevenirea, diagnosticarea și tratarea cancerului”, a declarat Andrew von Eschenbach, directorul institutului, într-un comunicat.

Nanotehnologie înseamna de fapt inginerie la nivel molecular. Un nanometru este de 80.000 de ori mai fin decît un fir de par uman. Cercetatorii spera sa poata crea roboți de dimensiuni nanometrice, care sa poata circula în fluxul sangvin pentru a efectua intervenții precum distrugerea sau tratarea celulelor canceroase.

Potrivit Institutului de Oncologie, exista deja mai multe aplicații nanotehnologice promițatoare în ceea ce privește prevenirea și combaterea cancerului. Astfel, nanoparticule compuse din rugina magnetica permit aprecierea mai buna a întinderii cancerului de prostata în sistemul limfatic, în cadrul testelor cu imageria de rezonanța magnetica.

Institutul American de Oncologie a mai menționat nanoparticulele care distrug termic celulele canceroase, lasîndu-le intacte pe cele sanatoase.

Nanoparticulele mai pot fi utilizate în chimioterapie pentru a trata celulele canceroase.

Mediafax