Americanul Jim Easton a fost ales vicepresedinte al CIO

Apropo.ro / 07.02.2002, 09:26
Americanul Jim Easton a fost ales vicepresedinte al CIO
Americanul Jim Easton a fost ales în funcția de vicepreședinte al Comitetului Internațional Olimpic (CIO), în cadrul reuniunii care a avut loc, miercuri, la Salt Lake City (Utah), informeaza AFP. Jim Easton, președinte al Federației Internaționale de Tir cu

Americanul Jim Easton a fost ales în funcția de vicepreședinte al Comitetului Internațional Olimpic (CIO), în cadrul reuniunii care a avut loc, miercuri, la Salt Lake City (Utah), informeaza AFP.

Jim Easton, președinte al Federației Internaționale de Tir cu Arcul, a primit 52 de voturi, în timp ce contracandidatul sau, canadianul Paul Henderson, conducatorul Federației Internaționale de Yahting, a primit numai 32 de voturi.

Easton a fost singurul candidat la postul ramas vacant dupa ce senegalezul Keba Mbaye a renunțat la aceasta funcție, dar Henderson, care a fost susținut de o parte a membrilor CIO, și-a depus candidatura saptamîna trecuta. Una dintre propunerile programului lui Henderson era ca membrii CIO sa aiba din nou dreptul de a vizita orașele candidate la Jocurile Olimpice. Acest drept a fost anulat dupa scadalul de corupție legat de desemnarea orașului Salt Lake City drept gazda a Olimpiadei de iarna din 2002.

Sursa: www.mediafax.ro