Amical: Steaua – Celtic Glasgow 1-2 (1-0)

De: Marian Andrei / 16.01.2013, 09:53
Amical: Steaua - Celtic Glasgow 1-2 (1-0)
Liderul Ligii I a început cu o înfrângere seria amicalelor disputate în stagiul de pregătire din Spania, fiind învins cu scorul de 2-1 de către campioana Scoției, Celtic Glasgow.

În primul meci de verificare din 2013, Steaua i-a dominat timp de o repriză pe scoțienii de la Celtic Glasgow. Muntenegreanul Stefan Nikolici a deschis scorul repede, în minutul 13, acesta reușind să-l învingă pe portarul Zaluska cu un șut de la 16 metri.

La pauză putea fi chiar 2-0 pentru Steaua, însă Adi Popa a nimerit bara transversală cu un șut din marginea careului mare.

Repriza a doua a adus revenirea campioanei Scoției. Grecul Samaras, abia intrat în joc, a restabilit egalitatea în minutul 51, pentru ca după alte trei minute Bangura să restabilească rezultatul final.

Steaua: Stanca – Chipciu (Tănase ’46), Szukala (Gardoș ’46), Chiricheș (Bratu ’75), Latovlevici – Bourceanu, Pintilii (Filip ’68) – Ad. Popa (M. Costea ’64), Rusescu (Roșu ’79), Prepeliță (Pîrvulescu ’60) – Nikolici (Adi Rocha ’46). Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

Celtic Glasgow: Zaluska – Mathews, Rogne, Wilson, Izaguirre – Wanyama, McGeouch, Ledley, Hooper – Watt, Bangura. Antrenor secund: Johan Mjallby. În a doua repriză, la Celtic au intrat Samaras, Brown, Commons, Stokes, Lassad, Mulgrew.

„Echipa noastră a jucat foarte bine, dar nu am avut noroc să marcăm mai multe goluri. Celtic a marcat din două ocazii și cred că rezultatul nu e corect. E o echipă puternică, se vede stilul britanic, aleargă mult, dar cred că nu sunt peste noi”, a declarat după joc Stefan Nikolici.

Următorul amical al Stelei se va disputa vineri, la Marbella, în compania elvețienilor de la FC Basel.