Amnesty International cere arestarea lui George Bush

Apropo.ro / 13.10.2011, 13:12
Amnesty International cere arestarea lui George Bush
Filiala canadiana a Amnesty International a solicitat guvernului federal de la Ottawa sa il aresteze pe fostul presedinte american cu ocazia vizitei pe care acesta o va efectua saptamana viitoare in provincia British Columbia.

Amnesty International Canada arata ca atat legile canadiene, cat si cele internationale, prevad arestarea si anchetarea unui suspect de comiterea torturii si crimelor de razboi.

Secretarul general al Amnesty Canada, Alex Neve a declarat, potrivit Huffington Post, ca fostul lider de la Casa Alba a admis, in memoriile sale, ca a autorizat folosirea mai multor mijloace de tortura, printre care scufundarea sub apa, bataia sau privarea de somn, impotriva suspectilor de acte de terorism.

Acuzatiile aduse de Amnesty International privesc in special programul secret al CIA aplicat intre 2002 si 2009 in baza caruia, potrivit organizatiei, detinutii erau supusi „torturii si altor tratamente crude, inumane si degradante, precum si disparitiilor fortate”.

George Bush, alaturi de un alt fost presedinte american, Bill Clinton, vor participa saptamana viitoare la o conferinta pe teme economice, care se va desfasura la Surrey, in provincia British Columbia.