Amurg

De: Mioara Tronaru / 19.01.2009, 00:00
Amurg
Isabella Swan, o adolescentă de 17 ani, se mută în Forks, un orăşel extrem de ploios din statul Wa­shing­ton, pentru a locui cu tatăl ei. Nu se aşteaptă la ni­mic bun de la această mutare, e convinsă că noua sa via­ţă va fi la fel de plicticoasă ca şi oraşul.

La liceu, e intri­ga­tă de o gaşcă formată din două fete şi trei băieţi şi pînă la urmă ajunge să se îndrăgostească de unul din băieţi, Ed­ward Cullen. O relaţie plină de senzualitate se naşte în­tre cei doi tineri, iar cînd Isabella înţelege că Edward e vampir, e deja prea tîrziu…

Pentru a se pregăti pentru ro­lul său de fiinţă aparte, Robert Pattinson s-a retras în sin­gurătate şi nu a vorbit vreme de cîteva săptămîni cu nimeni. O experienţă care l-a ajutat să intre în pielea lui Edward Cullen, un vampir printre oameni.

Filmul este adaptarea bestseller-ului lui Stephenie Meyer, ”Twi­light”, vîndut în peste 18 milioane de exemplare în 35 de ţări. Scriitoarea mărturiseşte că ideea romanului i-a ve­nit dintr-un vis: ”Am fost atît de fascinată de povestea pe care o visasem încît dimineaţa, cînd m-am trezit, am vrut neapărat să ştiu cum ar fi continuat. M-am apucat imediat de scris. Cînd am terminat, am constatat uimită că scrisesem un roman întreg”.

Premiera: 23 ianuarie
TO: Twilight. Producţie SUA, 2008. R: Catherine Hardwicke.
Cu: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Peter Facinelli,
Elizabeth Reaser, Cam Gigandet, Jackson Rathbone.
Distribuit de MediaPro Distribution.
Avanpre­miera: joi, 22.01, Hollywood Multiplex, ora 20.30, şi Cinema Pro, ora 21.30