Amy Thera – Şcoala vieţii… cu un strop de culoare

De: Cătălina Matei / 12.05.2008, 00:00
Amy Thera - Şcoala vieţii... cu un strop de culoare
La prima vedere... ai spune că e din Bali, Caraibe sau Hawaii. La a doua vedere... afli că e pe jumătate moldoveancă, originară din Iaşi, şi că-i plac la nebunie pîrjoalele şi ciorba de perişoare. Amy Thera este stropul de culoare de la Antena 2 şi, împreună cu Andrei Vulpescu, prezintă ”Şcoala vieţii”, un talkshow despre viaţa de zi cu zi.

La 21 de ani, Amy se poate considera o norocoasă. S-a născut la Iaşi, unde tatăl ei, originar din Mali, era student la Medicină. S-a îndrăgostit de o româncă, au făcut doi copii şi, după un timp, s-au despărţit, iar tatăl ei s-a întors în Africa. Amy şi fratele ei au rămas la Iaşi, cu mama. ”M-am născut la Iaşi, din mamă româncă şi tată african. Deci sînt… moldoveancă! Fratele meu a rămas la Iaşi, cu mama, iar eu, avînd un spirit de aventură mai pregnant, am plecat din oraşul natal imediat după ce am terminat liceul. Mai întîi, am fost în Franţa, într-un schimb de studii. N-am stat decît un semestru. Mi-era dor de ţară şi de ai mei, aşa că m-am întors”. Asta nu înseamnă că a rămas la Iaşi, ci a venit la Bucureşti, unde a intrat la Facultatea de relaţii publice şi comunicare.

De pe Internet pe micul ecran
Primii paşi în lumea televiziunii au fost făcuţi… on-line, la Evo TV, unde Amy realiza o emisiune pentru femei. A prins gustul meseriei şi s-a înscris la TV Talent, unde l-a întîlnit pe regizorul Gheorghe Preda. El a fost cel care a recomandat-o Andradei Moga, producătoare la Antena 2. Pregătea formatul şi avea nevoie de o coprezentatoare. ”Ne-am văzut, m-a plăcut – asta se întîmpla vineri, iar duminică deja înregistram. M-a ajutat foarte mult şi Andrei Vulpescu – . Am şi de învăţat foarte multe din experienţa invitaţilor, doar sîntem la , nu?!”. Pe Amy o puteţi vedea şi în videoclipul ”Curcubeu” al celor de la Bere Gratis, regizat de Mihaela Rădulescu. ”Chiar dacă eu nu fac parte din categoria căreia i-a fost dedicat acest clip – cea a refugiaţilor, eu m-am simţit foarte aproape de cauza lor, aşa că am acceptat cu plăcere să joc în videoclipul . Sînt conştientă de avantajul pe care mi-l oferă culoarea pielii; fiind mulatră, atrag atenţia uşor şi repede. M-am obişnuit să fiu întrebată din ce ţară sînt şi dacă vorbesc româneşte… ”. De cîte ori merge acasă la Iaşi, mama o aşteaptă cu tot felul de bunătăţi: ”Ce-mi place să mănînc cînd merg acasă? Ciorbă de perişoare, şniţele pe care numai ea ştie să le facă într-un anumit fel, orez cu legume şi pîrjoale cu usturoi! Plus plăcinta cu brînză şi cea cu mere”. De curînd, vedeta Antenei 2 s-a întors de la Londra, unde a petrecut o săptămînă împreună cu iubitul ei, ”asezonată” cu peripeţii: ”Mi-am aruncat actele de identitate la gunoi. Mi-am dat seama pe aeroport, cînd trebuia să plecăm. Am pierdut avionul, ne-am întors la hotel, mi-am găsit actele la gunoi şi am plecat a doua zi”.

Şcoala vieţii
luni-joi, 18.00, Antena 2