Ana Maria Tatu – Doza de sarcasm de la ProFM Dance

Apropo.ro / 21.01.2008, 00:00
Ana Maria Tatu - Doza de sarcasm de la ProFM Dance
Din 1 decembrie, o ascultăm în fiecare seară, de luni pînă joi, la ProFM Dance, pe 89.5 FM, în Bucureşti şi pe www. profmdance.ro. La “Dance Your Way”, Ana Maria Tatu dă aglomeraţiei din Bucureşti un beat pozitiv şi îţi administrează puţină linişte, de care ai cu siguranţă nevoie după o zi nebună la şcoală sau la birou!

Ana Maria a fost cooptată în echipa ProFM Dance pentru personalitatea ei puternică şi pentru umorul său. “Eu mă gîndesc din copilărie la un post de radio la care să se audă doar voci feminine. Întîmplarea a făcut ca oamenii de la ProFM Dance să pună în practică un vis de-al meu”, povesteşte ea. În liceu, Ana Maria avea un prieten care realiza o emisiune pentru adolescenţi şi atunci a primit prima propunere de a deveni colaborator permanent. “Am avut însă impresia că am alte priorităţi şi n-am valorificat deloc acea oportunitate. Sigur, am regretat, cum de altfel era firesc. Cred că pentru mine radioul e genul acela de chemare pe care simţi că, într-un anumit timp, o vei pune negreşit în practică”. Înainte de ProFM Dance, a mai fost redactor la o revistă de life style şi a făcut tone de traduceri. În prezent, este studentă în anul IV la Facultatea de limbi străine, secţia franceză-engleză. Dar nu vorbeşte doar aceste limbi străine, ci şi limbile italiană şi spaniolă. “Le-am învăţat singură pentru că am ureche muzicală”, spune ea.

Despre arta exceselor
Stilul ei acid pe care îl remarcăm la radio are, crede Ana Maria, şi o cauză astrologică. “Sînt născută în zodia Vărsător. Şi, poate, aşa se mai explică şi dragostea mea pentru diverse excese. Îmi place enorm să mănînc ciocolată, dar, pentru că în adolescenţă luasem proporţii, în prezent, după ora cinci, nu mă mai ating de mîncare şi am început să merg la cursuri de pilates. Apoi, mă entuziasmează orice persoană proaspăt cunoscută, orice lucru şi orice conjunctură nouă. De fapt, în primele trei zile, sînt de-a dreptul destabilizată de un… entuziasm feroce. Apoi însă, intervine un detaliu şi trec în extrema cealaltă. Mai am şi excese de implicare sau de încredere, dar pe de altă parte sînt şi foarte lucidă”, se descrie ea succint.

Ştie toate detaliile despre modă
DJ-iţa ProFM Dance se declară dependentă de serialul “Totul despre sex”. “Am văzut fiecare serie de 10-12 ori. De fapt, în fiecare seară savurez cîte două episoade pe post de somnifer”. Ana Maria e pasionată şi de modă şi acesta este încă un motiv pentru care îi place atît de mult Carrie Bradshaw. “Din copilărie, colecţionez reviste şi, de-a lungul timpului, am citit cu pasiune despre branduri noi, despre persoane implicate în industria modei, despre trenduri. Sincer, mă străduiesc să aplic aceste informaţii pe propria persoană, fără însă să depăşesc anumite limite. Eu mi-aş pune pe mine şi verde şi galben şi albastru. Poate şi puţin roşu… Cu toate acestea, ştiu că ar fi uşor deplasat pentru stilul vestimentar pe care îl vedem în mod obişnuit pe străzile din România”.