Ana Moraru – Olimpică la engleză, prezint matinal

Apropo.ro / 28.07.2008, 00:00
Ana Moraru - Olimpică la engleză, prezint matinal
Iată încă o moldoveancă care face carieră în televiziune. Ana Moraru s-a născut la Iaşi, iar vara aceasta prezintă matinalul de la Romantica. Nu ştie însă dacă va continua o carieră în faţa camerelor de luat vederi. Din toamnă, pleacă la o universitate din Londra să înveţe tainele filmului documentar şi apoi îşi doreşte să-şi facă un nume în acest domeniu. Chiar dacă nu se vede căţărată într-un copac filmînd cu încetinitorul gheparzi.

Ana Moraru a fost olimpică la limba engleză din clasa a V-a pînă într-a XI-a. Vorbeşte de asemenea fluent limba germană, însă nu a reuşit să înveţe deloc limba rusă, deşi mama ei este ucraineancă de origine. Pentru că anul acesta a terminat Facultatea de comunicare şi relaţii publice din Iaşi, s-a înscris la un master în film documentar în capitala Marii Britanii şi din septembrie o să se pună iar cu burta pe carte.

Şi-a vîndut maşina pentru şcoală

“Un an de zile de studiu costă în jur de 15.000 de euro şi, ca să pot face acest lucru, mi-am vîndut maşina”, povesteşte ea. În felul acesta, cariera în televiziunea din România ia o pauză. Dar iată cum a început. În urmă cu doi ani, Ana a dat concurs la un post local din Iaşi, l-a luat şi astfel a devenit reporter cu acte în regulă după cîteva luni de practică. A bătut Iaşiul în lung şi în lat în căutare de subiecte pe zona socială. “Cînd am început să fiu reporter, aveam senzaţia că pot să-i ajut pe oamenii aceia despre care povesteam”, îşi aminteşte ea. După un timp însă, a atras-o iremediabil mirajul Capitalei şi s-a angajat ca reporter la Romantica în momentul în care această televiziune nu emitea încă. Şi, cu paşi mici, a ajuns în această vară să prezinte matinalul.

Cîteva feluri de răsfăţ

“Tata a plecat înaintea mea să lucreze în Bucureşti. E redactor la TVR Cultural de 18 ani. Tot timpul am fost ţinută în puf de către părinţi şi această acţiune a tatălui meu a fost tot un răsfăţ oferit mie”, povesteşte ea. Însă Anei nu i-a fost tocmai uşor cînd a venit în Capitală. “Seara, luam maşina şi mă plimbam pînă mă rătăceam. Apoi, căutam un drum spre casă. În felul acesta, încercam să învăţ străzile. În primele şase luni, nu am avut nici un fel de viaţă socială”, mărturiseşte ea. Acum, are o groază de prieteni care nu înţeleg cum se poate trezi la ora 5 dimi­neaţa în fiecare zi. “În urmă cu ceva timp, eram mirată s-o aud pe Nicoleta Voica, la ora 8 dimineaţa, cîntînd pe holuri. Atunci cînd s-a luat decizia să prezint eu matinalul pe perioada verii, i-am cerut un sfat. Mi-a spus că, indiferent cîte probleme aş avea, cînd vin la serviciu trebuie să fiu mai mult decît bine dispusă. Sau, cel puţin, să par!”.