Ana Odagiu – Stofă de Megastar croită pe…. Sprînceană!

Apropo.ro / 15.10.2007, 13:17
Ana Odagiu - Stofă de Megastar croită pe.... Sprînceană!
Mulţi dintre noi o recunosc de la ”Megastar”, unde Ana Odagiu a atras atenţia prin voce, dar şi prin încăpăţînare. După trei ediţii şi multă ciocolată consumată în condiţii de stres, a fost eliminată din concurs cu 15 kg în plus. Chiar dacă nu a cîştigat, Ana dovedeşte că are stofă de actriţă şi, din 18 octombrie, o vom vedea în ”Clanu’ Sprînceană”, la Antena 1, în rolul Anei Pop.

De mică, şi-a dorit să cînte. A crescut cu muzica Aurei Urziceanu, iar jazz-ul a fost şi este în topul preferinţelor. Fratele tatălui ei a făcut muzică de film prin Germania, cu Johnny Răducanu, apoi şi-a înfiinţat şi o trupă, iar tatăl ei cîntă la chitară. Dar pentru că tatăl ei a făcut volei timp de 20 de ani, s-a înscris şi ea la un liceu sportiv. Însă după un timp, s-a mutat la Liceul de muzică, unde a făcut canto, muzică uşoară şi jazz. Acum, Ana este studentă în anul III la UNATC, la clasa Adrianei Popovici.

Fără chef, la casting
După ce a fost eliminată din ”Megastar”, Ana a intrat în depresie. Nu mai avea chef de nimeni şi de nimic. Împinsă de la spate de cea mai bună prietenă, s-a dus la casting-ul pentru serialul de la Antena 1. ”M-am întîlnit acolo cu Andy Lupu, regizorul, am citit textul şi i-am spus că nu-mi place. Era o scenă cu , m-am revoltat şi i-am spus că nu dau această probă. Replica a fost:

. În cele din urmă, am intrat, am citit şi textul. A ieşit foarte bine, iar Andy Lupu m-a felicitat şi mi-a spus că o să mă sune. N-am crezut, însă am fost sunată la cîteva zile”. Iar cea care a răspuns la telefon a fost tot cea mai bună prietenă, care s-a dat drept Ana Odagiu. ”Pînă n-am semnat contractul, nu am spus nimănui. Ana Pop este un rol care mă aştepta pe mine. În plus, ne cheamă la fel!”, completează tînăra actriţă.

Cu ochii pe Sprînceană!
Între personajul pe care îl interpretează în serialul de la Antena 1 şi viitoarea absolventă de UNATC există şi alte asemănări. ”Ana Pop seamănă destul de mult cu Ana Odagiu, la aceeaşi vîrstă: 18 ani. Adică şi eu am fost un copil impertinent, care credea că totul i se cuvine. Ana Pop este o rebelă, o răzvrătită care, la un moment dat, începe să tragă cu ochiul în curtea vecinilor, adică la clanul Sprîn­ceană. Mai precis, îi cade cu tronc unul dintre ţigani. Mi-a fost mai greu cînd am filmat aşa-zisele scene de dragoste. Am o pro­blemă cu . Mulţi îmi zic: . Şi ce? Pe Victor Rebengiuc nu l-am văzut dezbrăcat în nici un film”, se ”răzvrăteşte” Ana Odagiu. A cres­cut cu ”Declaraţie de dragoste” şi ”Extemporal la dirigenţie”, aşa că… ”e foarte frumos să fiu fata lui Adrian Păduraru. E ca şi cum aş fi fata lui tata”. Armonie deplină există şi în relaţia ei cu frăţiorul mai mic din serial, interpretat de Călin Stănculeţ. Mai ales că, în viaţa reală, Ana are o surioară mai mică, de 11 ani. Pînă acum, Ana a avut parte doar de o secvenţă cu maestrul Marius Bodochi. ”Scurtă, dar consistentă. El îmi dădea o replică, iar eu trebuia să am o anume reacţie. Mi-a ieşit atît de bine datorită lui; felul în care mi-a dat replica m-a inspirat atît de tare încît mi-a ieşit o mimică de nedublat. E super să joci cu astfel de oameni!”. De altfel, actorii preferaţi ai Anei fac parte din artileria grea. Printre ei se numără Victor Rebengiuc, Toma Caragiu, Horaţiu Mălăele şi Richard Gere.