ANAF ancheteaza transferul lui Ganea la VfB Stuttgart

Apropo.ro / 25.11.2006, 13:06
ANAF ancheteaza transferul lui Ganea la VfB Stuttgart
Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu, a declarat, vineri, ca ANAF ancheteaza transferul atacantului Ionel Ganea de la Gloria Bistrița la gruparea germana VfB Stuttgart, efectuat în luna iulie a anului 1999, transmite corespondentul

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu, a declarat, vineri, ca ANAF ancheteaza transferul atacantului Ionel Ganea de la Gloria Bistrița la gruparea germana VfB Stuttgart, efectuat în luna iulie a anului 1999, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aflat la Colegiul Constantin Noica din Sibiu, unde Bodu a promovat campania la nivel „S-o facem legal”, Bodu a susținut ca în în visteria clubului bistrițean au intrat în urma tranzacției suma de 600.000 de euro, iar alte 2 milioane de euro în contul unei firme din Olanda.

„Pentru cei 600.000 de euro s-a platit impozit. Acum așteptam de la autoritațile fiscale din Olanda sa ne spuna daca firma respectiva nu este cumva controlata de un cetațean român care s-a dus în paradurile fiscale pentru a scapa de taxe”, a spus Bodu, precizând ca în Olanda taxa pentru transfer ar fi fost doar de 2 la suta.

Președintele ANAF a explicat ca în situația în care firma din Olanda este deținuta de un cetațean olandez, „atunci totul este legal”.

Ionel Ganea s-a transferat de la Gloria Bistrița la formația VfB Stuttgart pe 2 iulie 1999, dupa ce în returul sezonului 1998/1999 evoluase pentru Rapid sub forma de împrumut. Ulterior, atacantul s-a transferat în Turcia, la Bursaspor (tur 2003-2004), și Wolverhampton (retur 2003-2004, pâna la finalul acestui sezon). În vara anului 2006 s-a transferat la Dinamo unde evolueaza și în prezent.

Sebastian Bodu susține ca are 10 sau 12 cazuri de transferuri pe care le suspecteaza, printre acestea aflâlndu-se și cel al lui Adrian Mutu. El a refuzat sa dea și alte nume de jucatori, spunând ca este prea devreme și ca nu are date concrete, dar a precizat ca verificarea transferurilor continua.

„Aștept de la autoritațile internaționale o colaborare mai buna cu ANAF pentru ca Germania a fost singura țara din Europa care a verificat contractele de transferuri la solicitarea noastra”, a adaugat Bodu.

Oficialul ANAF s-a aratat surprins de creșterea averii președintelui Consiliului de Administrație al FC Steaua, Gigi Becali, fața de anul trecut.

„Anul trecut se vorbea de 400 de milioane de euro, iar anul acesta se vehiculeaza suma de 1 miliard de euro. Asta înseamna o creștere de 110% a averii. Iar acest lucru este imposibil, pentru ca indicele de creștere din România nu poate fi mai mare de 40 la suta”, a explicat oficialul ANAF.

Bodu a ținut sa precizeze ca Gigi Becali a câștigat doar un proces cu ANAF, dar „nu și razboiul”.

Mediafax