Ananas cu frișca și… tarhon

Apropo.ro / 06.04.2004, 11:42
Ananas cu frișca și... tarhon
Ingrediente pentru 4 portii 2 fructe de ananas mici, 250 g frișca, 1 lingura tarhon proaspat, 1 praf de piper macinat. Preparare: Se taie fructele de ananas în doua, pe lungime. Se curața partea lemnoasa de la mijloc și se scoate cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit

Ingrediente pentru 4 portii
2 fructe de ananas mici, 250 g frișca, 1 lingura tarhon proaspat, 1 praf de piper macinat.

Preparare:
Se taie fructele de ananas în doua, pe lungime. Se curața partea lemnoasa de la mijloc și se scoate cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit pulpa fructelor, avand grija sa nu se perforeze coaja. Se taie miezul în bucațele cat mai mici și se pune într-un castron. Se adauga jumatate din cantitatea de frișca, amestecata în prealabil cu tarhon tocat marunt și piper proaspat macinat.

Se amesteca cu grija, ca sa nu se sfarame bucațelele de ananas, și se pune castronul la rece, 25 de minute. Se umplu jumatațile de ananas cu compoziția preparata, se orneaza cu restul de frișca, cateva vișine (din dulceața), tarhon tocat fin, bobițe de ciocolata. Se servește imediat. Este un preparat delicios, deosebit de incitant.