ANAT: Dacă TVA la agențiile de turism scade la 9%, vacanțele se ieftinesc cu 10%

De: Carmen Ulian / 16.03.2015, 09:00
ANAT: Dacă TVA la agențiile de turism scade la 9%, vacanțele se ieftinesc cu 10%
Vacanțele interne și externe se vor ieftini cu până la 10% dacă TVA pentru turism va scădea la 9% în următoarea perioadă, a declarat Alin Burcea, prim-vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), pentru Mediafax.

„Pentru agenții, scăderea TVA ar însemna un lucru extraordinar. Nivelul actual de 24% este mult prea mare și ne termină. Nu ne rămâne nimic ca să ne putem dezvolta. Cei care aduc turiști în țară, în proporție de 80%, sunt agențiile. E bine că sprijinim hotelurile, iar legea voucherelor de vacanță ajută în primul rând hotelurile, pentru că se întâmplă în România. Și reducerea TVA la pachetele de servicii ajută tot hotelurile, însă scăderea TVA la agențiile de turism s-ar simți atât în prețul vacanțelor interne, cât și al celor externe”, a spus Alin Burcea.

„Pentru turism, noul Cod Fiscal este ca un dar de la Dumnezeu, pentru că propune reducere de TVA la agenții, reducerea TVA la alimentele de bază, care va ieftini mâncarea în stațiuni, și reduceri de CAS, care înseamnă că oamenii vor avea mai mulți bani. Dacă oamenii vor avea mai mulți bani în buzunar, o parte din ei se vor duce și pe turism”, a afirmat oficialul ANAT.

El a adăugat că, în aceste condiții, vacanțele se vor ieftini cu peste 10%, în condițiile în care în străinătate turismul se scumpește permanent.

Mai multe detalii pe Mediafax