ANAT: „Industria de turism se perfectioneaza”

Apropo.ro / 26.03.2008, 18:46
ANAT:
Targul de Turism al Romaniei vine in sprijinul clientilor cu noi pachete turistice atractive dar si pachete in premiera pentru romani.

Targul de Turism al Romaniei, aflat la cea de-a XIX editie, doreste sa vina in fata clientilor cu noi pachete turistice atractive dar si cateva in premiera pentru romani.

ANAT doreste ca in perioada Summitului sa promoveze pe larg Romania. Casa Poporului va gazdui  un stand ce va pune la dispozitia vizitatorilor toate informatiile necesare.

Targul de Turism al Romaniei reuneste elita firmelor de profil, agentii de turism, tour-operatori, companii aeriene, societati de asigurari si banci. Fata de anii precedenti prezenta tarilor participante a crescut la 30%.

Dragos Anastasiu, presedintele ANAT, ne spune ca este pentru prima data cand targul este organizat doar cu ajutorul patronilor. Ne asigura, de asemenea, ca turismul romanesc este intr-un plin proces de dezvoltare, unul mai complex. Internetul este considerat de catre agentiile de turism o oportunitate, clientul poate alege la o prima vedere locatia de vacanta si poate tine legatura in permanenta cu operatorii de turism.

Ce gasim la Romexpo – numit si "un veritabil hypermarket de vacanta":

– agentii de turism si tour – operatori din tara si strainatate;

– oferte pentru cei care doresc sa petreaca un concediu in complexe balneare, statiuni turistice, pensiuni, cabane, asigurari de transport;

– formare profesionala in turism pentru cei in bransa;

Expo sport si agrement cu:

echipamente sportive, accesorii sportive;

– echipamente pentru sporturi de sala, sali de aerobic, pentru petrecerea timpului liber;

– in premiera vor fi prezentate rachetele pentru Squash, placa The Wave pentru street surfing.

Un reper important in programul Targului de Turism al Romaniei, il va constitui Salonul National de Fotografie Turistica. Astfel, se doreste promovarea tinerilor talentati din domeniul artei fotografice, a valorilor si obiectivelor turistice cu ajutorul fotografiei. Vor avea loc work-shopuri pe tema.

Ofertele de vacanta ale targului sunt din cele mai variate si mai avantajoase. In primul rand, se doreste ca la 1 Aprilie sa se deschida un numar cat mai mare de unitati hoteliere de pe Litoral. Vizitatorii straini doresc sa ne viziteze tara nu doar in anotimpul cald, insa pentru aceasta este nevoie de deschiderea a cat mai multe unitati, restaurante, locuri de relaxare pentru clienti.

Prin intermediul targului se doreste o noua descoperire a tarii noastre, a fumusetilor si bogatiilor Romaniei. Agentiile de Turism sunt in numar mare la expozitie si vin in intampinarea a celor mai severe cerinte.

Nou pentru turismul national, este Programul de Ciclism care se va face de-a lungul Dunarii (se va realiza undeva la mijlocul anului).

O alta realizare in turismul national este includerea Romaniei intr-un program pilot, coordonat de Austria – tara care ne sprijina in totalitate, sa fim una din cele 7 tari incluse in Organizatia Mondiala a Turismului (sistem statistic implementat in UE).

Targul de Turism este un targ de primavara, un loc unde vizitatorul poate deveni client.

Premiul vizitatorului – pe baza biletului de intrare, vizitatorii vor participa la o tragere la sorti, care va avea loc duminica, 30 martie 2008, orele 13.00, avand ca premii pachete turistice, sejururi, cursuri de perfectionare, weekend-uri relaxante, toate in tara si strainatate.

Programul de vizitare al expozitiei este in perioada 27 – 29 martie, intro orele 10.00 si 18.00, iar pe 30 martie intre orele 10.00 si 16.00. Biletul de intrare valabil o zi costa 6 lei.

Concomitent cu Expo Sport si Agrement, Targul de Turism al Romaniei, se va desfasura si editia a-VIII- a targului pentru copii, Kidex.

Trimite urari de martisor prin Free Sms!