Anca Dumitra, o actriţă care promite. Noroc cu Pamela din Dallas!

De: Nicoleta Nicolae / 15.08.2013, 08:00
Anca Dumitra, o actriţă care promite. Noroc cu Pamela din Dallas!
Facinată de Pamela din Dallas, Anca a decis că, atunci când va creşte mare, se va face şi ea actriţă. Şi uite aşa, a ajuns să joace în serialul „Las Fierbinţi” de la PRO TV, iar de ceva vreme şi pe scena Teatrului de Comedie, alături de Ştefan Bănică, Emilia Popescu şi Vladimir Găitan.

a:1:{i:1;a:1:{s:11:”datacontent”;s:10767:”

De ce actriţă? Care a fost momentul în care ţi-ai dat seama că pentru asta eşti bună?

Pentru că în copilărie am fost fascinată de Pamela din Dallas. Până am aflat că Pamela nu-i Pamela de fapt, că e o actriţă care interpretează rolul ei.

La Teatrul de Comedie, joci alături de nume mari ale teatrului românesc în piesa „Pescăruşul” de A.P. Cehov (Ştefan Bănică, Emilia Popescu, Vladimir Găitan, Carmen Tănase). Te-ai simţit vreo secundă intimidată?

Da, dar m-am acomodat rapid şi am reuşit să depăşesc clipele de timiditate cu ajutorul lor. Am avut şansa de a avea alături de mine, la debut, artişti de o calitate actoricească dovedită în timp şi de o calitate umană desăvârşită.

Cum e să joci alaturi de Ştefan Bănică, de exemplu?

Personajul interpretat de Ştefan, Trigorin, este unul cheie în desfăşurarea acţiunii, iar majoritatea scenelor mele sunt alături de el. Atunci când talentul este dublat de profesionalism, rezultatul nu poate fi decât îmbucurător şi încurajator pentru cei din jur. Iar pentru mine, la început de drum, nu poate decât să mă responosabilizeze astfel de întâlniri pe scenă şi nu numai, atât alături de Ştefan, cât şi de ceilalţi actori din distribuţie.

Ce a însemnat pentru tine rolul Geaninei din „Las Fierbinţi”?

A însemnat debutul în televiziune şi construirea unui personaj foarte drag mie, la care lucrez cu cea mai mare dăruire şi plăcere.

Urmează un nou sezon plin de umor la PRO TV. Cum va evolua acum Geanina?

În stilul caracteristic. Naivitatea este în continuare fruntaşă în cartea sa de vizită, iar păţaniile sale au savoarea obişnuită tocmai datorită acestei „deprinderi”.

Până al urmă, ce preferi: drama sau comedia?

Ambele. La pachet, vă rog!

Lăsând la o parte munca, aş vrea să le spui cititorilor, cum îţi încarci bateriile?

Stând de vorbă cu mama, de cele mai multe ori. Are o putere de motivaţie fantastică!

Sunt curioasă, cum este Anca Dumitra atunci când iubeste?

Mă răsfăţ foarte mult.

Ai fost în vacanţă? Ce ai vizitat?

Am avut parte de o vacanţă foarte frumoasă alături de prietenul meu. Ne-am urcat în maşină şi timp de 20 de zile am bifat Coasta de Azur, Nordul Italiei, poposind la final şi în Austria, undeva lângă Salzburg. Ne-am relaxat la soare, dar am şi cutreierat oraşele. M-am îndrăgostit de Florenţa şi de Verona. M-aş reîntoarce peste ani în Veneţia, iar în Cannes aş reveni doar cu iahtul personal J. Am căpătat amintiri frumoase din această vacanţă, cea mai frumoasă de până acum.


Ce planuri mai ai pentru vara asta?

Să petrec cât mai mult timp cu familia mea, cu atât mai mult cu cât vine şi fratele meu din America cu familia acasă.

Nicoleta Nicolae

„;}}