Anca Dumitru, fiică de fost primar în serialul ”Las Fierbinţi”

De: Mioara Tronaru / 18.03.2012, 09:00
Anca Dumitru, fiică de fost primar în serialul ”Las Fierbinţi”
Anca Dumitru şi-a făcut debutul în televiziune odată cu rolul Geaninei, fiica fostului primar din serialul de comedie ”Las Fierbinţi”, de la Pro TV. Noi am încercat să o cunoaştem şi am aflat câteva lucruri interesante despre tânăra actriţă.


– Spune-ne câteva lucruri despre tine…

Rolul Geaninei reprezintă debutul meu în televiziune, dar şi în faţa camerei de filmat. De-a lungul timpului, au mai fost mici întâlniri cu aparatul de filmat, scurt-metraje studenteşti, o apariţie în lung-metrajul „Copilăria lui Icar”, în regia lui Alex Iordachescu, dar atât. Influenţa majoră a venit din partea teatrului, început încă dinainte de anii facultăţii, facultate ce s-a încheiat anul trecut cu un masterat în arta actorului de teatru şi cu o diplomă de cea mai bună actriţă pentru rolul Stellei din spectacolul „Un tramvai numit dorinţă”, de Tenessee Williams, în regia Mihaelei Sirbu şi a lui Gelu Colceag.

– Cum ai ajuns să joci în serialul „Las Fierbinţi„?

În urma unui casting. Am fost sunată de către directorul de casting, mi-a fost descris în linii mari personajul, am primit un text, m-am prezentat aşa cum am crezut de cuviinţă şi rezultatul îl puteţi urmări la PRO TV.

– Ce ne poţi spune despre colegii de platou? Bănuiesc că s-a râs continuu la filmări…
Sunt minunaţi. Cu toţii. Şi foarte comici. Şi da, s-a râs. Am fost bucuroasă c-am întâlnit o echipă de profesionişti. Lucrurile se desfăşoară la un nivel de profesionalism foarte ridicat. S-a lucrat frumos şi s-a râs bine. Şi când a căzut Geanina cu bicicleta, deşi nu asta prevedea scenariul, s-a râs. A fost o scenă foarte comică, pentru ceilalţi. M-aş bucura să aflu că oamenilor le place serialul şi că- l urmăresc cu interes şi plăcere. E un proiect la care s-a muncit mult şi la care ţinem foarte mult.

– Se apropie 8 martie, care este cea mai emoţionantă amintire legată de această dată/ perioadă?
Ziua de 8 martie e legată inevitabil de mama. De ghioceii pe care-i cumpăram cu banii din alocaţie, ca s-o surprind; de desenele improvizate cu ajutorul unei minunate doamne învăţătoare; de felicitările comandate din timp, cu o poză a fiecăruia dintre noi şi cu mici poezioare ce însoţeau de cele mai multe ori fiecare felicitare în parte. Nevrând să intru în clişee, le spun „La mulţi ani!” tuturor mamelor din lumea întreagă. Să se bucure şi să zâmbească.

„Las Fierbinţi”, joi, 20.30, Pro TV