Anca Lefter: „Sunt în discuții cu Inna pentru un outfit special”

De: Mia Nicolescu / 14.11.2012, 09:00
Descoper-o pe Anca Irina Lefter, cea care creează "genți și accesorii din piele cu povești pentru femei independente, romantice, sigure pe ele și îndrăznețe, care își trăiesc viața din plin"!

Apropo.ro: Te lăsăm pe tine să te prezinți. Cine este Anca Lefter, un nume de care auzim din ce în ce mai des?!

Anca Lefter: Sunt Anca Irina Lefter și creez genți și accesorii din piele cu povești pentru femei independente, romantice, sigure pe ele și îndrăznețe, care își trăiesc viața din plin. De asemenea, unele genți pe care le fac se adresează și bărbaților. O idee, o pasiune, o trăsătură, o poveste, orice indiciu despre acea persoana o folosesc pentru a o transpune într-o creație potrivită pentru ea, care să vorbească despre ea și care să îi contrureze personalitatea. Lucrez numai cu piele naturală din Italia pe care o îmbin cu materiale și decorațiuni mereu noi.

Apropo.ro: Când și cum ți-a venit ideea cu gențile?

Anca Lefter: Arta în toate formele ei m-a înconjurat toată viața, începând cu familia mea de muzicieni și alți artiști, așa că drumul către pictură a fost natural. Ideea de a creea genți a luat naștere odată cu absolvirea „Institutului European de Design” la secțiunea „Accessory design” – Barcelona și apoi sesiunea de „Santa Croce – The Leather School”- Florența. Am pornit în 2009 cu prima mea colecție „La Mer”, la care am avut-o ca muză pe Brigitte Bardot. Stilul diferit derivă și din experiența ca artist plastic, experiență care mă ajută să îmbin culorile și texturile de piele, toate încorporate într-o linie de concept unic.

Genți Anca Irina Lefter

Apropo.ro: Ce te inspiră când le creezi? Sunt niște modele, pe lângă faptul că sunt frumoase, și deosebite.

Anca Lefter: Mă inspiră foarte mult persoanele pentru care desenez aceste genți și locurile în care călătoresc. Mă inspiră lucrurile frumoase care mă înconjoară. De exemplu, geanta Tea Bag, din seria You are Energy, din noua colecție Choice, am creat-o după o seară superbă într-o ceainărie specială din Istanbul, sau alt exemplu: geanta Papilion Love, din seria You are Love, a fost creată special pentru concertul – vernisaj Anca Irina Lefter cu Giuseppe Devastato la Ambasada Italiei din Roma unde el a cântat la pian și eu am expus tablouri și am pictat în același timp. În ansamblu, pentru colecția Choice, am fost inspirată de persoane care în permanență se reinventează, doresc să fie mai bune, persoane care se informează, călătoresc și împartășesc experiențe, oameni care vor să aducă o schimbare în bine prin ceea ce fac, prin unicitatea și frumusețea lor.

Apropo.ro: Cine îți cumpără produsele?

Anca Lefter: Produsele mele ajung la femei, cât și la bărbați. Numitorul comun pentru cei care aleg să poarte gențile realizate de mine este o personalitate puternică, cu un spirit nou și modern care cere să fie dezlănțuit. Gențile sunt purtate de multe persoane din medii diferite, de la tinere dornice să se exprime prin accesoriile pe care le poartă până la femei puternice din domeniul politicii, din industria muzicală, din mass media, cât și de persoane obișnuite care vor să fie remarcate.

Apropo.ro: Cărei vedete de la noi, dar și de peste hotare, ai vrea să îi dăruiești personal o geantă de-a ta? Mai pe înțeles, te-ai simți mândră dacă ar purta geanta ta…

Anca Lefter: Sinceră să fiu, momentan sunt în discuții cu Inna pentru un outfit special creat pentru scenă, care să o reprezinte, o ador. Sunt multe personalități cu care vreau să lucrez, până acum am colaborat cu celebrul DJ David Guetta și cu cântăreața britanică Tara McDonald.

Apropo.ro: Colecția ta a fost prezentă la Milano… Cum a fost experiența și cum ai ajuns acolo?

Anca Lefter: Lansarea colecției noi de genți numită „Choice” la Milano, în cadrul târgului internațional Mipel 2012 – The Bag Show, a fost o experiență foarte plăcută și interesantă. Am ajuns acolo prin creațiile mele, care au fost susținute de Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri. Evenimentul a avut loc în perioada 16-19 septembrie. Am primit un feedback foarte bun, alături de propuneri de colaborări foarte mari.

Apropo.ro: Ce designeri admiri?

Anca Lefter: Îi admir pe toți, pe toți cei care își exprimă liber ce simt prin creații de orice fel. Reinventează prezentul și își aduc aportul în schimbarea lumii, într-o lume mai frumoasă.Toți au ceva special, creații pe care le poți alege în funcție de personalitatea și stilul tău.

Apropo.ro: Nu doar faci genți, ci și pictezi… și chiar foarte frumos! Felicitări! Ai același succes cu tablourile ca și cu gențile și celelalte accesorii?

Anca Lefter: Mulțumesc frumos. După cum am spus am fost mereu înconjurată de frumos, iar pictura a fost primul pas în ceea ce privește exprimarea mea artistică. În anul 2008 am devenit membrul al Asociației Artiștilor Plastici din România. Picturile mele s-au plimbat în toată lumea, iar dacă vă uitați cu atenție veți descoperi că pictura s-a strecurat în designul genților mele, întorcându-mă astfel la prima mea pasiune artistică. Gențile și tablourile sunt privite diferit, tablourile au mai mult succes momentan.

Apropo.ro: În pictură ce te inspiră?

Anca Lefter: Îmi place să pictez spontan și să transmit prin linii și culori euforia, efervescența unui zbor deasupra monotoniei, deasupra lucrurilor obișnuite. Aleg o persoană ca tine și o desenez, îmi plac nudurile de femei și stările sufletești care mereu sunt diferite pe care încerc să le transpun în tablouri colorate. Tablorile colorare aduc mereu spațiu, lumină și veselie în casă și îmi place să merg și să le așez pe perete, îmi place să observ impactul.

Pictură Anca Irina Lefter

Apropo.ro: De unde se pot cumpăra produsele tale?Te putem vedea și la expoziții, târguri?

Anca Lefter: Produsele Anca Irina Lefter pot fi găsite online pe site-ul oficial www.AncaIrinaLefter.ro și la vânzare pe magazinul online de pe Facebook cu același nume. De asemenea noua colecție Choice, se găsește din Octombrie la fashion boutique-ul „Blanche Fashion & More”, din Strada Paris, nr 71, București, la New Elle în Constanța, la Kriss în Tulcea și în curând în Sibiu. Țin mereu legătura cu persoanele interesate de creațiile mele, așa că informațiile despre viitoarele expoziții și târguri le împărtășesc mereu pe pagina mea de Facebook.

Apropo.ro: Intenționezi să îți extinzi colecția și cu alte produse?

Anca Lefter: Sunt mereu deschisă să încerc lucruri noi. Sunt mereu inspirată de provocarea constantă de a combina volume, forme, texturi și culori în stiluri mereu noi, folosind stilul feminin, chic, creativ și excentric, așa că poate vă surprind în curând cu o nouă colecție sau noi piese dedicate unor persoane speciale.

Apropo.ro: Au românii gustturi bune în ceea ce privește moda?

Anca Lefter: Gusturile în ceea ce privește moda sunt total diferite de la țară la țară, iar România își conturează din ce în ce mai puternic gusturile vestimentare. Da, românii încep să descopere din ce în ce mai mult lucrurile de bun gust și își schimbă ușor și stilul de viață. România are un vibe foarte bun, avem mulți oameni super creativi, teatrele și sălile de spectacol sunt mereu pline, se aude din ce în ce mai mult jazz, la vernisaje vin oameni din ce în ce mai des. E minunată schimbarea!