Anca Lungu – la un pas să-şi piardă tatăl

De: Nicoleta Nicolae / 20.05.2015, 17:00
Anca Lungu – la un pas să-şi piardă tatăl
Prezentatoarea Observatorului de 19.00 din fiecare weekend a povestit drama prin care a trecut când se afla pe punctul de a-şi pierde tatăl.

Anca a decis sa vorbeasca despre aceasta experienta pentru a sustine campania demarata de Observator, “Transplant pentru viata – campania oamenilor invizibili”, campanie ce isi propune sa facilitieze procedurile prin care cei ce au nevoie de un transplant pot efectua aceasta interventie.

La mijlocul vietii, 44 ani,  medicii i-au pus un diagnostic crunt, fara prea multe posibilitati de vindecare. Anca a aflat atunci ca tatal ei sufera de ciroza din cauza hepatitei B si era convinsa ca numai o minune il poate salva. Dupa 5 ani de asteptare, miracolul s-a produs si tatal ei a putut face transplantul. “Singurul frate al tatălui meu, care este şofer de ambulanţă a dus în ziua respectivă, de la Suceava la Iaşi o fată aflată în moarte cerebrală, pentru a i se preleva organele. Acel ficat a ajuns la tatăl meu”, povesteste Anca. Transplantul l-a transformat pe tatal Ancai dintr-un om aflat în pragul morţii, într-un bunic fericit.