Anca Lungu şi-a dus fetiţa la plajă şi în Deltă

De: Nicoleta Nicolae / 26.08.2015, 11:00
Anca Lungu şi-a dus fetiţa la plajă şi în Deltă
Nu trece vară fără ca Anca Lungu să îşi viziteze familia din Bucovina, iar în această vacanţă prezentatoarea Observator de la Antena 1 s-a bucurat de cele mai relaxante zile petrecute în Moldova. Turul celebrelor mănăstiri din zonă a fost asezonat cu bucate tradiţionale gătite de mama sa şi perfect completat de vizite la bunici. La toate acestea s-au adăugat şi o vacanţă la mare, dar şi o excursie de neuitat în Deltă, o premieră pentru micuţa Natalia, fetiţa Ancăi.

 

 „Am avut o vară plină! Am fost cu Natalia la mare, am fost în Delta Dunării, la Sfântul Gheorghe, la Festivalul de Film Anonimul, dar şi acasă, în Bucovina. În tot acest timp Natalia a exersat mersul în picioare şi cred că se înţelege de ce n-am mai avut timp de nimic”, spune Anca.

Prezentatoarea Observator de la Antena 1 mărturiseşte că prima ieşire la mare a Nataliei a fost anul trecut, când avea o lună, însă abia acum micuţa s-a bucurat cu adevărat de nisip şi apă. „Am mai luat-o şi în Grecia apoi, la doar 3 luni, dar, într-adevăr, anul acesta a fost primul în care a interacţionat cu apa şi nisipul. I-a plăcut atât de mult, încât a şi mâncat. Cred că a fost activitatea ei preferată. Lăsând gluma la o parte, ieşirile la mare i-au făcut foarte bine. Ne-am întors de acolo odihnite şi pline de viaţă.”

O premieră a fost şi vizita în Delta Dunării, acolo unde Anca spune că a găsit cea mai frumoasă plajă din ţară. „Eu am mai fost de câteva ori acolo, ultima dată acum doi ani, tot la Festivalul de Film Anonimul. Însă Natalia nu mai fusese. E un colţ de paradis la Sfântul Gheorghe, cu una dintre cele mai frumoase plaje din România şi peisaje unice. În cele câteva zile petrecute acolo am reuşit să realizez şi un reportaj pentru Observator sub forma unui scurtmetraj dedicat Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul. E un eveniment de la care ne propunem să nu lipsim în niciun an.”

„Nu ajung foarte des pe acasă, însă cel puţin o dată pe an vizitez Bucovina vara”, continuă Anca Lungu. Astfel, ca de fiecare dată, au făcut un tur al mănăstirilor, însoţiţi de Natalia. „De obicei nu mergem singuri, ci cu prieteni dragi. Dragomirna, Suceviţa şi Voroneţ au fost pe traseul nostru de călătorie. Ca de obicei, am profitat de faptul că ne-am întâlnit în formulă completă şi am făcut fotografii cu bunica, dar şi străbunica Nataliei, patru generaţii de fete bucovinene într-un cadru de istorie a familiei.”

Acasă în Bucovina înseamnă şi mâncare, tradiţională, gătita de mama. Aşa se face că Prinţesa Polonic a stat de data aceasta departe de bucătărie şi s-a lăsat răsfăţată de aromele copilăriei. „Mi-am propus să gătesc în vacanţă, acasă, în Bucovina. Tatălui meu îi plac foarte mult pastele şi m-am gândit să-i fac o surpriză, însă meniul mamei a fost atât de încărcat, încât pur şi simplu nu mi-am găsit loc în bucătărie. A copt cei mai buni cozonaci, a fiert sărmăluţe în foi de hrean şi viţă de vie, a gătit cea mai bună raţă pe varză, pui cu smântână şi multe alte bunătăţi.”