Ancheta emisiunii lui Ellen DeGeneres ar putea duce la încheierea carierei sale în televiziune

De: Andra Voiculescu / 29.07.2020, 22:00
Ancheta emisiunii lui Ellen DeGeneres ar putea duce la încheierea carierei sale în televiziune
Emisiunea „The Ellen DeGeneres Show” este în prezent investigată de compania mamă WarnerMedia, după ce o serie de acuzaţii de „mediu de lucru toxic” au devenit publice.

Într-un reportaj al Buzzfeed News, un actual angajat şi 10 foşti membri ai personalului susţineau că producătorii au creat un „mediu de lucru toxic” bazat pe bullying şi frică şi că sunt victime ale intimidării şi rasismului.

Un angajat care încă lucrează pentru compania de producţie din spatele talk-show-ului lui DeGeneres a susţinut pentru Buzzfeed News că, după ce Fox News a publicat un interviu cu un fost bodyguard, care a povestit experienţa sa nefavorabilă cu gazda, aceasta a lăsat producătorii să se amestce pentru a combate acuzaţiile după săptămâni de tăcere.

„Un angajat actual a declarat pentru BuzzFeed News că, pe 1 mai, în aceeaşi zi în care a fost publicată povestea despre fosta gardă de corp, producătorii executivi au luat măsura rară de a organiza o întâlnire cu tot personalul pe Zoom pentru a aborda poveştile negative şi moralul scăzut”.

Alţi zece foşti angajaţi ai emisiunii au vorbit despre cum este să lucrezi pentru DeGeneres şi producătorii de top.

Citând surse, Variety a dezvăluit că o notă a fost trimisă angajaţilor emisiunii săptămâna trecută anunţând că WarnerMedia a angajat o organizaţie terţă pentru a face o anchetă.

Emisiunea prezentată de actriţa de comedie Ellen DeGeneres din 2003 este una dintre cele mai de success emisiuni de divertisment din industria de televiziune americană, având o mare influenţă în special datorită invitaţilor prezenţi în platou.

Eric Schiffer, preşedinte al consultanţilor în domeniul reputaţiei, a analizat modul în care rezultatele investigaţiilor ar putea avea „consecinţe mortale pentru Ellen” şi marca acesteia.

„Ea ar putea să perpetueze una dintre cele mai mari fraude din istoria celebrităţilor americane”, a sugerat el. „Acum sunt anchetatori serioşi care se uită la acuzaţii şi dacă descoperirile sunt la fel de dăunătoare ca ceea ce a fost raportat, atunci puteţi urmări boom-ul Ellen Show.”

Schiffer nu a fost surprins când a izbucnit vestea unei investigaţii, deoarece „au existat prea multe afirmaţii care sunt credibile”, a susţinut el, adăugând că „dacă echipa de conducere de la WarnerMedia nu ar acţiona, ar simţi mânia publicului.”

Expertul de brand şi PR a reacţionat, de asemenea, la tăcerea lui DeGeneres în această privinţă.

„Cred că Ellen a fost arogantă în întreaga abordare a acuzaţiilor şi este o nebunie ca ea să nu accepte responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă sub conducerea ei”, a spus el.

Nu este prima dată când acest format TV este criticat de persoane care au lucrat la show-ul prezentat de Ellen DeGeneres, care în ciuda carismei şi a popularităţii de care se bucură a primit critici de la unii dintre invitaţi, care s-au plans că au fost trataţi cu răceală şi lipsă de cordialitate.

 

Sursa foto: captură YouTube