Anchete in SUA, dupa protestul studentilor din programul Work and Travel

De: MediafaxFoto / 25.08.2011, 09:58
Anchete in SUA, dupa protestul studentilor din programul Work and Travel
Departamentul de Stat american a declansat o ancheta in legatura cu conditiile de munca ale studentilor straini, dupa ce cateva sute de participanti la programul Work and Travel, inclusiv romani, au protestat saptamana trecuta.

Pe langa ancheta declansata de Departamentul de Stat, ai carui reprezentanti se afla la sediul companiei Hershey, un purtator de cuvant al Departamentului american al Muncii a declarat ca si inspectorii de munca au inceput doua investigatii in cursul acestei saptamani, urmand sa ancheteze plangerile studentilor privind salariile si conditiile de munca.

Circa 400 de studenti straini, printre care se numara chinezi, romani, ucraineni si nigerieni si care lucreaza la o unitate de ambalare din Palmyra, Pennsylvania, in cadrul programului Work and Travel, au protestat saptamana trecuta, denuntand conditiile de munca si salariile foarte mici.

In ceea ce priveste compania Hershey, firma pentru care lucreaza studentii straini, aceasta a declarat, prin intermediul purtatorului sau de cuvant, ca a cerut angajatorului, o unitate de ambalare a ciocolatei, sa le acorde studentilor o saptamana libera, astfel incat acestia sa poata vizita obiective din Statele Unite.

„Am fost dezamagiti sa aflam ca unii dintre studenti au fost nemultumiti de elementele de schimburi culturale din program (…) Vrem sa ne asiguram ca toti studentii vor avea o experienta pozitiva si vor pleca din Statele Unite cu o buna intelegere a companiei Hershey”, a aratat purtatorul de cuvant.