Anda Adam: O afacere frumoasa

Apropo.ro / 04.04.2006, 16:23
Anda Adam: O afacere frumoasa
Anda Adam are trei saloane de înfrumusețare în București și unul la Constanța și apeleaza la toate serviciile pe care le ofera un astfel de business, iar angajații dau obligatoriu o proba chiar cu ea. "Cred ca fiecare femeie are nevoie sa treaca printr-un

Anda Adam are trei saloane de înfrumusețare în București și unul la Constanța și apeleaza la toate serviciile pe care le ofera un astfel de business, iar angajații dau obligatoriu o proba chiar cu ea. „Cred ca fiecare femeie are nevoie sa treaca printr-un astfel de loc, saptamanal, însa, înainte de toate, trebuie sa manance sanatos. Stilul de viața se reflecta în piele, par, unghii sau musculatura.”

„Am avut o suma de bani și am vrut sa-i investesc în ceva. Pentru ca eu sunt o femeie care merge foarte des într-un salon de înfrumusețare pentru diverse servicii, m-am gandit ca aceasta ar fi o afacere buna care m-ar ajuta și pe mine foarte mult.” Așa începe povestea afacerii Andei Adam. Publicitatea a venit relativ ușor, pentru ca atat televiziunile, cat și diverse publicații au vrut sa-i viziteze saloanele și „lumea a aflat despre preocuparile mele în afara de muzica”.

Ce ofera ea?
Manichiura, pedichiura, unghii false, coafor, frizerie, cosmetica, masaj și solar. „Oamenii care lucreaza cu mine sunt veniți prin recomandari și au experiența, iar o proba o dau chiar cu mine”, spune Anda. „Oricum, eu apelez la toate serviciile din salon. Sunt multe persoane publice care vin la mine. Nu le atrag cu nimic în mod special, dar probabil faptul ca eu apelez la serviciile pe care le ofera saloanele mele este o garanție pentru acestea.”

Aprovizionare din Statele Unite
Spune ca saloanele ei sunt foarte bine utilate, iar unele dintre echipamente le-a adus tocmai din SUA. Care ar fi acestea? Boluri cu spa pentru maini, scaune de pedichiura cu vibromasaj, iar în curand și altfel de scaune pentru masaj – clientele nu vor mai fi nevoite sa se dezbrace pentru acest serviciu. „Vor putea fi masate în mijlocul salonului fara probleme.”

Pentru frumusețea șefei
Anda alege solarul, manichiura și pedichiura o data pe saptamana. „Ca șefa sunt extrem de placuta, cred eu. Știu sa întrețin o atmosfera degajata și îi fac pe angajați sa se simta confortabil la locul de munca. Nu țip și nu fac pe șefa. Daca ei greșesc, le scad diferite sume din salariu”, se justifica ea.

În fiecare saptamana
„Eu cred ca o femeie are nevoie saptamanal de masaj atat facial, cat și corporal, de manichiura, pedichiura și coafat.” Așa își vinde Anda Adam afacerea. Cat despre ea, pe langa faptul ca apeleaza la aceste servicii, se demachiaza cu raspundere în fiecare dimineața și seara și folosește multa crema. „Am un ten destul de uscat”, se plange ea.

Cum sa ai unghii sanatoase?
Daca unghiile tale nu sunt tocmai cele mai frumoase și visezi la french manicure (unul dintre cele mai cerute servicii), iata cațiva pași!!! ca sa ai niște maini superbe:

• Unghii lungi și sanatoase
• O baza de lac roz pal și de oja alba mata

NeplaceriÂ…
• Lipsa vitaminei A și a calciului determina ruperea cu ușurința a unghiilor.
• Lipsa proteinelor, a acidului folic și a vitaminei C produce curbarea dizgrațioasa a unghiei.
• Dungile albe din interiorul unghiei sunt cauzate de o deficiența de proteine, iar petele albe de lipsa de zinc.
• Uscarea excesiva poate fi determinata de lipsa vitaminei B 12.
• Unghia crapata indica o nevoie mare de lichide în organism.
• Pielea roșie din jurul unghiei poate fi cauzata de metabolismul slab al acizilor grași esențiali.

Â…și remedii
• Regimul alimentar trebuie sa conțina 50% fructe și legume proaspete, pentru ca organismul sa își ia necesarul de vitamine și minerale.
• Unghii frumoase cu broccoli, pește și ceapa (consumate regulat).
• 3 litri de apa pe zi, iar dimineața un suc proaspat de morcovi, pentru ca întarește rapid unghiile.