Anders Breivik intră în greva foamei pentru un PS 3 și acces la mai multe jocuri pentru adulți

De: Marian Andrei / 19.02.2014, 14:00
Anders Breivik intră în greva foamei pentru un PS 3 și acces la mai multe jocuri pentru adulți
Lista condițiilor puse de Breivik pentru a nu intra în greva foamei pe 29 ianuarie a fost publicată de presă la sfârșitul săptămânii trecute.

Condamnat la 21 de ani de închisoare pentru uciderea a 77 de persoane în 2011, Breivic a amenințat că va intra în greva foamei dacă nu i se vor îndeplini 12 cereri pentru a avea condiții mai bune de încarcerare.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

În documentul înaintat autorităților, extremistul de drapta se plânge că este tratat „mai rău ca un animal”.

Între altele, el cere înlocuirea Playstation-ului 2 pe care îl are la dispoziție cu un model mai nou și acces la mai multe jocuri pentru adulți, pe care să poată să și le poată alege singur..

El cere de asemenea condiții mai bune de plimbare și mai multă libertate de comunicare cu lumea „din exterior”, condiții care sunt prevăzute în legislația europeană privind drepturile omului.

Breivc este nemulțumit și de alocația sa, cerând să i se dubleze cele 300 de coroane (49,36 euro), pentru a acoperi costurile poștale ale corespondenței sale.

În cerere, Breivik spune că greva foamei este unica opțiune pe care o are la dispoziție și ea nu va înceta decât atunci când nu va mai fi tratat mai rău decât un animal.

În orice caz, Breivik nu și-a început încă protestul, anunțând că va comunica opiniei publice data când va intra în greva foamei.