Andi Vasluianu – Poliţist frustrate în “Contra timp”

Apropo.ro / 10.11.2008, 00:00
Andi Vasluianu - Poliţist frustrate în “Contra timp”
Pe 20 noiembrie, PRO TV difuzează cel mai nou film de acţiune produs de MediaPro Pictures, “Contra timp”. Actorul Andi Vasluianu este poliţisul Bogdan, fire introvertită, reflexivă, timidă şi modestă, care face lucrurile ca la carte. Şi luptă împotriva clanurilor mafiote.

Pînă acum, Andi Vasluianu a abor­dat în special roluri negative. De data aceasta însă, în noul lung-metraj, “Contra timp”, îl interpretează pe po­liţistul cel bun dintr-o secţie care se ocu­pă de lumea interlopă şi inves­ti­ghează afacerile dubioase ale unor clanuri mafiote din Bucureşti. Şeful lui, Călin (Dragoş Bucur), îi este şi cel mai bun prieten.

“Bogdan începe să se îndrăgostească de Lori, fosta iubită a lui Călin”, povesteşte Andi Vaslu­ia­nu, “şi, din acest motiv este un pic ge­los şi într-o oarecare competiţie cu acesta. Cîteodată, e deranjat de fap­tul că şeful lui este chiar Călin, pentru că ei sînt apropiaţi ca vîrstă şi există şi acest început de rivalitate.

E impulsiv, nu-i place să fie subaltern şi devine uşor invidios pe Călin”, continuă ac­to­rul Andi Vasluianu. “Îmi place Bogdan pentru că are probleme – eu, de felul meu, nu sînt aşa – şi iubesc cînd am astfel de personaje de interpretat, cu frustrări şi stări speciale”.

Povestiri din rulotă

La filmări, Andi Vasluianu şi Dragoş Bucur au împărţit aceeaşi rulotă. “L-am rugat frumos să nu mai dea aerul condiţionat atît de tare, pentru că eram răcit. El însă mi-a ignorat rugă­min­tea şi m-a ţinut tot timpul cu ae­rul condiţionat la maximum. Ne-am ciondănit mereu pe acest subiect. Glumesc, bineînţeles. În rea­litate, sîntem foarte buni prieteni şi păstrăm legătura”.

Cei doi tineri actori i-au dat replica lui Victor Rebengiuc, care îl interpre­tează pe şeful secţiei de poliţie din “Contra timp”. “Amîndoi sîntem fani Rebengiuc. Ne place să îi ascultăm povestirile, are o lume de aur în spatele dumnealui. Este un om care nu a făcut nici un compromis major.

Ne dorim să ajungem ca dînsul peste cîţiva ani, să fim mîndri de tot ce am realizat şi să nu avem nici o re­muşcare că am făcut ceva ce nu tre­bu­ia făcut. Eu mă înclin în faţa dum­nealui. Şi îi spuneam lui Dragoş cum o să ajungem noi la vîrsta domnului Re­bengiuc, cum ne vom aminti de ro­lurile noastre şi cum vom vorbi de­spre vremurile în care am lucrat îm­preună şi cîte nebunii am făcut”, spu­ne Andi.

O bătaie între prieteni

Dar care au fost cele mai dificile sec­venţe de la filmări? “Cred că un lucru bun nu e uşor de obţinut. Trebuie să munceşti, să forezi mult pentru el, iar satisfacţia va fi pe măsură. Sînt două secvenţe care mi-au plăcut mult. Una dintre ele este cu cearta dintre mine şi Călin, care sfîrşeşte şi cu o mică încă­ierare în care eu îi dau un pumn.

Şi, apoi, mai e o scenă tensionată între mine şi Paris. Nu e vorba de violenţă în sine. Îmi plac construcţia acestor scene şi gradarea emoţiilor persona­jelor.

Mai este vorba şi de modul de filmare. Am filmat mai multe sec­ven­ţe scurte, ritmate şi legate între ele care s-au montat într-o secvenţă ma­re, unitară. Această tehnică sea­mănă ca mod de lucru şi cu teatrul, unde repeţi din bucăţi textul şi apoi con­struieşti scena finală. E foarte greu să filmezi secvenţe scurte legate în felul acesta, pentru că trebuie mereu să ţii racordul şi de cadru, şi de situaţie, şi de emoţii”, explică el.

Filmările la această peliculă s-au desfăşurat în vară şi toată echipa a suferit din cauza caniculei. Însă Ion Sapdaru şi Victor Re­bengiuc au spus încontinuu ban­curi şi, astfel, toată lumea a lucrat la cote maxime. “Iar eu mi-am îmbo­găţit colecţia personală de glume…”, încheie Andi Vasluianu.

Contra timp – joi, 20.30, PRO TV