Andive gratinate

Apropo.ro / 22.05.2006, 16:42
Andive gratinate
Ingrediente pentru 4 porții 2-3 andive, 100 g unt, 100 g cașcaval, 2 linguri de faina, 200 ml lapte, 250 g smantana, 3 oua, sare, piper alb. Preparare Andivele se taie în patru pe lungime. Faina se calește în unt, se stinge cu lapte și se lasa doua minute sa fiarba,

Ingrediente pentru 4 porții
2-3 andive, 100 g unt, 100 g cașcaval, 2 linguri de faina, 200 ml lapte, 250 g smantana, 3 oua, sare, piper alb.

Preparare
Andivele se taie în patru pe lungime. Faina se calește în unt, se stinge cu lapte și se lasa doua minute sa fiarba, amestecand continuu, dupa care se ia de pe foc, se lasa puțin la racit și apoi se amesteca cu smantana batuta împreuna cu galbenușurile de ou, 50 g cașcaval ras, sare și piper, dupa gust. Se încorporeaza albușurile batute spuma. Se așaza andivele într-un vas uns cu unt, deasupra se toarna sosul, se presara restul de cașcaval și se introduce vasul la cuptor pana se rumenesc andivele.