Andone: Bucur va juca la Dinamo chiar daca nu vrea dl. Borcea

Apropo.ro / 09.03.2005, 10:41
Andone: Bucur va juca la Dinamo chiar daca nu vrea dl. Borcea
Antrenorul Ioan Andone a declarat, luni, ca jucatorul echipei Sportul Studențesc, Gigel Bucur, va juca la Dinamo în momentul în care va pleca Claudiu Niculescu, chiar daca directorul executiv Cristi Borcea nu agreeaza acest transfer. "Cînd Niculescu va pleca, Gigel Bucur va juca

Antrenorul Ioan Andone a declarat, luni, ca jucatorul echipei Sportul Studențesc, Gigel Bucur, va juca la Dinamo în momentul în care va pleca Claudiu Niculescu, chiar daca directorul executiv Cristi Borcea nu agreeaza acest transfer.

„Cînd Niculescu va pleca, Gigel Bucur va juca aici. Chiar și daca nu vrea domnul Borcea. Nu pot sa spun daca pleaca Niculescu, asta sa spuna domnul Borcea, pentru ca eu nu vînd nici un fotbalist de la Dinamo, nici nu e meseria mea. Meseria mea e sa-i antrenez și sa-i fac sa joace cît mai bine pentru Dinamo și pentru echipa naționala. Eu ma pot implica doar cînd doresc sau nu un jucator. Asta pot s-o spun. Și-o s-o spun tot timpul daca o sa am nevoie de un jucator ca Gigel Bucur. Noi nu avem la ora actuala nici un atacant care sa fie component al lotului național al României. Deci, mi-aș dori un jucator ca Gigel Bucur, cine nu și-ar dori? Aș fi ingrat acum sa spun: «Nu ma intereseaza pentru ca e scump, ca e mic». Va spun ca ma intereseaza pe mine personal și multa lume din conducere îmi va da dreptate. E adevarat ca numai în condițiile în care Claudiu Niculescu va pleca”, a declarat Andone înaintea antreneamentului de luni dimineața.

Tehnicianul echipei Dinamo a adaugat ca nu este la curent cu detaliile eventualei plecari a lui Claudiu Niculescu: „Conducerea știe daca exista o oferta reala sau sînt doar niște tratative care poate nu se vor finaliza. Problema mea nu este sa ma implic în transferurile unor fotbaliști. Daca nu va pleca, atunci asta este. Avem un lot echilibrat, cu probleme în aparare care nu s-au rezolvat. Dar sper sa le rezolv pîna la începutul returului”.

Clubul Dinamo a anunțat, luni, pe site-ul oficial ca impresarul Dumitru Tudor nu mai reprezinta interesele gruparii din „Ștefan cel Mare”. „Procura impresarului Dumitru Tudor privind reprezentarea lui FC Dinamo în relația cu clubul coreean Ulsan Hyundai Horang a expirat înca de luna trecuta, din 10 februarie. Toate informațiile aparute în ultima vreme în presa centrala, în jurul transferului atacantului Claudiu Niculescu, sunt neautorizate”, se arata pe site-ul oficial.

Antrenorul echipei Dinamo a atras atenția ca jucatorii români nu pot evolua timp de doua luni din 3 în 3 zile. „Cu cît trece timpul, meciurile se aglomereaza, o sa fie un program infernal. Probabil ca la sfîrșitul campionatului mai multe echipe o sa comenteze, cele care se lupta pentru cupele europene sau la retrogradare, din cauza meciurilor prea dese. O sa jucam numai din 3 în 3 zile. Amînarea a fost obiectiva, dar jucatorii români nu cred ca sînt antrenați și nu au un organism care sa reziste sa joace 2 luni din 3 în 3 zile”, a explicat Andone.

Parerea oficialilor clubului Rapid, deranjați de amînarea meciului Gloria Bistrița – Steaua pentru data de 25 mai, este împartașita în parte și de Ioan Andone: „Nu o sa fie totul jucat pîna atunci. Și pe noi ne deranjeaza ca și-au amînat meciul tocmai atunci, dar pentru reprezentarea internaționala și punctele pe care Steaua poate sa le aduca fotbalului nostru trebuie sa înțelegem situația. Ca e pe 25 mai se poate interpreta, dar campionatul se joaca pîna spre sfîrșit. Cu toate ca echipa care va cîștiga în Ghencea se înscrie cu șanse reale la titlu. Daca Steaua cîștiga și împotriva Rapidului și împotriva noastra în Ghencea avem șanse reduse la campionat”, a spus tehnicianul dinamovist înainte ca FRF sa decida, luni, schimbarea datei de disputare a meciului dintre Gloria și Steaua.

Andone a mai precizat ca îi convine ca Dinamo pleaca în retur cu a doua șansa: „Ne convine ca plecam în retur din postura de outsideri, dar cu condiția sa cîștigam în Ghencea. Ca sa terminam tot așa nu ne convine. Dar distanța e mare fața de anul trecut. Noi atunci am terminat turul la o distanța de un punct în fața Stelei, iar acum distanța lor e mare. Ramîne varianta meciului direct pe care trebuie sa-l cîștigam”.

Tehnicianul echipei din „Ștefan cel Mare” este de parere ca Dinamo va avea un meci greu în prima etapa a returului cu Farul Constanța, echipa care merita sa încheie turul înaintea formației sale. „O sa fie o lupta acerba pentru locul 2, pentru participarea în cupele europene. Iar Farul nu trebuie uitat. Farul tace și face. Așa s-a întîmplat și în turul campionatului și pe noi ne așteapta un meci greu. Cu toate ca ei au avut și jucatori suspendați pentru dopaj, s-au descurcat și au terminat bine. Noi cu șansa am încheiat turul în fața lor, la golaveraj, și poate ca Farul merita sa termine înaintea noastra în urma jocurilor pe care le-a facut. Farul tot timpul a jucat bine în București împotriva noastra. Nu uit primul meci al meu contra lor în semifinalele Cupei, pe care l-am cîștigat în minutul 92”, a menționat Andone.

Tehnicianul nu considera ca atacanții dinamoviști sînt nervoși înaintea returului, deși Ianis Zicu și Adrian Mihalcea au fost eliminați de pe teren în partidele amicale disputate saptamîna trecuta cu Liberty Salonta și FC Oradea: „Despre Zicu toata lumea a spus ca nu l-am folosit cu Oradea pentru ca a luat roșu, și e adevarat ca am avut o discuție cu el și i-am spus ca nu era normal sa faca gestul ala. Dar în al doilea meci nu a jucat pentru ca a fost accidentat. Eu înțeleg ca e un meci amical și ca e normal sa faci orice sa-l cîștigi, dar sa ai jucatori accidentați dupa așa ceva te deranjeaza. Și la al doilea meci adversarul lui Mihalcea a simulat. Exista pe caseta faza și va spun ca arbitrul n-a vazut. Mihalcea mi-a zis: «Nea Ando, daca îl loveam recunoșteam, daca trebuie sa platesc amenda, platesc, dar eu nu l-am atins». Și pe caseta se vede clar ca nu l-a atins”.

În ceea ce privește prestațiile bune are lui Cristian Irimia la noua sa echipa, Dinamo Kiev, Andone a afirmat: „La Dinamo a avut unele probleme medicale și n-a reușit sa se impuna. A jucat destul de multe meciuri, dar nu le-a jucat foarte bine și cu siguranța nu a dat tot ce poate. La Dinamo Kiev e alt stimulent probabil, sînt cupele europene, e o echipa noua… Eu îi doresc succes și ma bucur ca face meciuri bune acolo”.

Întrebat care este cea mai buna echipa a Europei în momentul de fața, tehnicianul a raspuns: „Chelsea, pentru ca joaca la rezultat. Dar se poate sa și piarda, pentru ca în fotbal e posibil orice”.

Claudiu Niculescu și Ianis Zicu nu s-au antrenat la capacitate maxima luni dimineața, fiind raciți de cîteva zile. Ambii jucatori sînt tratați cu antibiotice de medicul Liviu Batineanu și sînt șanse destul de mari sa fie recuperați pîna la meciul cu Farul.

Echipa lui Ioan Andone se va pregati marți și miercuri la Saftica, în regim de semicantonament, pentru a proteja terenul din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Mediafax