Andone nu-l regreta pe Andrei Cristea

Apropo.ro / 07.07.2004, 17:40
Andone nu-l regreta pe Andrei Cristea
Antrenorul echipei Dinamo, Ioan Andone, a declarat, marți, la sosirea din Elveția, ca nu regreta ca nu l-a transferat pe fotbalistul Andrei Cristea de la FCM Bacau, deoarece la actualul lot pe care îl are formația din Ștefan cel Mare ar fi fost posibil ca acesta sa nu fie

Antrenorul echipei Dinamo, Ioan Andone, a declarat, marți, la sosirea din Elveția, ca nu regreta ca nu l-a transferat pe fotbalistul Andrei Cristea de la FCM Bacau, deoarece la actualul lot pe care îl are formația din Ștefan cel Mare ar fi fost posibil ca acesta sa nu fie titular.

„Nu regret ca nu l-am luat pe Cristea. Așa a fost sa fie, a fost alegerea lui, iar banii au fost prea mulți pentru noi. Oricum, la lotul pe care îl avem nu știu daca ar fi jucat la noi”, a spus Andone, care, înainte de a pleca cu Dinamo în turneu în Elveția, i-a stabilit un program de pregatire fostului fotbalist bacauan, care a fost transferat, vineri, la Steaua.

Tehnicianul a afirmat ca este mulțumit de performanțele echipei sale la turneul din Elveția. „Sînt mulțumit de rezultate, dar înca mai avem de pus la punct unele probleme din aparare, dar, cu lotul pe care îl avem acum, cred ca pot fi rezolvate. Am reușit sa înscriem 16 goluri, a fost un turneu fructuos. Am jucat cu primele patru echipe din Elveția, dintre care primele doua (Young Boys și FC Basel) joaca și ele preliminariile cupelor europene, fiind posibile adversare daca trecem de turul doi. Meciul cu Basel a fost unul bun, am revenit de la 3-1. Au reușit sa înscrie din lovituri libere, fiind o echipa foarte masiva, avînd un joc extrem de calm și foarte buni executanți de lovituri libere”, a spus Andone.

Antrenorul dinamovist a precizat ca nu știe nimic despre adversara echipei sale în turul doi preliminar la Ligii Campionilor, MSK Zilina. „Nu știu ce poate Zilina. Pîna nu vad cum joaca, nu pot sa spun ce șanse are Dinamo. Dar cred ca șansele sînt egale. Daca a cîștigat de trei ori consecutiv campionatul Slovaciei înseamna ca este o echipa competitiva”, a explicat Andone.

Ioan Andone a menționat ca este posibil sa mai plece jucatori de la Dinamo. „Este posibil sa mai plece jucatori de la Dinamo în funcție de necesitațile noastre financiare și de ofertele primite. Sînt mulțimit de lot, chiar și cei nou veniți au corespuns, poate unii dintre ei peste așteptari. Nu ma așteptam sa se adapteze atît de repede”, a spus Andone.

Tehnicianul considera ca meciul contra echipei Steaua este un derbi indiferent de etapa în care se joaca. „Anul trecut am jucat cu Steaua în etepa a treia. Daca pîna atunci, în etapa a patra, cîștigam cele trei meciuri anterioare, cu Farul și cu Poli Iași în deplasare și cu Sportul Studențesc acasa, partida cu Steaua o sa fie un derbi. Cine își ia o opțiune poate sa o duca pîna la sfîrșitul turului”, a menționat antrenorul.

Andone considera ca Dinamo ar fi scos muți bani pe jucatorul grec Theodoros Zagorakis daca acesta s-ar fi transferat la echipa din Ștefan cel Mare înainte de Euro-2004. „A fost o discuție cu agentul lui Zagorakis, care l-a oferit înainte de începerea Campionatului European. Daca venea, acum producea Dinamo bani”, a menționat Andone.

Tehnicianul a declarat ca Grecia nu ar fi trecut nici de faza grupelor daca nu ar fi practicat jocul sau defensiv. „Grecia a fost o surpriza. În fotbal este posibil orice, deci și noi putem ajunge în grupele Ligii Campionilor. Fiecare antrenor trebuie sa știe sa își puna în valoare jucatorii. Daca Grecia ieșea pe atac total, pe posesie prelungita a balonului, cu pase lungi, eu cred ca nu trecea nici de grupe. Cine a pariat pe Grecia înainte de CE? Nimeni. Învîngînd țara gazda de doua ori, corect, fara ajutorul arbitrilor, fara greșeli, astfel s-a vazut munca antrenorului. N-a decis valoarea, ci a decis grupul. Eu am avut-o ca favorita pe Franța”, a spus Andone.

Antrenorul considera ca reprezentativa României ar fi facut fața la Euro-2004 și are șanse de calificare la Cupa Mondiala din 2006. „România ar fi facut fața, avînd în vedere valoarea jocurilor și prestația marilor favorite. Probabil ca marile echipe și marii jucatori nu au ieșit în evidența din cauza programului încarcat pe care îl au. Nu s-a vazut prospețimea la jucatorii de valoare. Cehia m-a impresionat. Olanda are o echipa de individualitați, care joaca mai mult pentru ei. Eu cred ca avem șanse de calificare”, a declarat Andone.

Mijocașul echipei Dinamo, Florentin Petre, a declarat ca este fericit pentru Andrei Cristea. „Cristea este un fotbalist valoros, tînar, care promite și cred ca va ajunge departe. A fost alegerea lui sa plece la Steaua. Sînt fericit pentru el. A demonstrat ca poate mai mult și, indiferent daca joaca la Steaua, Dinamo sau Rapid, se poate afirma mai mult decît la o echipa din provincie. Merita sa vina și la noi”, a spus Petre.

Mijlocașul dinamovist considera ca lupta la titlu va depinde de începutul de campionat. „Sînt echipe favorite, dar pot aparea și echipe mici, ca la CE. Surprize pot fi. Toți pornim de la zero, toți avem șansele noastre. Am realizat ca este mult mai important sa ramîn aici, la Dinamo, sa îmi ajut colegii. Îmi doresc sa ajung mult mai departe decît ceea ce am realizat pîna acum”, a explicat Petre.

Florentin Petre a precizat ca meciurile din Elveția nu pot fi comparate cu unele oficiale. „Au fost meciuri amicale puternice, cu echipe bune, dar nu cred ca se pot compara cu ceea ce va urma. Zilina sînt sigur ca va juca mult mai bine decît echipele pe care le-am întîlnit în Elveția, iar noi, prin atitudine și prin sacrificiu, trebuie sa jucam cît mai bine pentru a ne califica mai departe”, a declarat Petre.

Referitor la declarația lui Gigi Becali conform careia Steaua va fi Grecia Cupei UEFA, Petre a spus: „Gigi Becali își dorește foarte mult. Eu îl respect și îl admir pentru ceea face la Steaua, unde a investit foarte mulți bani. Merita ceea ce își propune”.

Atacantul echipei Dinamo, Claudiu Niculescu, considera ca a parcticat un joc bun în Elveția și spera ca formația sa sa nu fi epuizat arsenalul de goluri. „A fost un turneu reușit pentru ca am jucat cu primele patru clasate din Elveția și am obținut rezultate foarte bune, ceea ce ne da speranțe pentru dubla cu Zilina. Nu pot spune dinainte daca ne vom califica în turul trei, pentru ca nu știm nimic despre Zilina, nu i-am vazut niciodata. Avem un început de campionat greu, speram sa cîștigam meciurile. Mult mai important este ceea ce vom face în meciurile oficiale. Ceea ce este relevant este ca echipa a jucat bine și a respectat sfaturile date de Andone. Am jucat fiecare meci ca și cum ar fi un meci oficial și iata ca au venit și rezultatele. Sper ca nu ne-am epuizat acolo tot arsenalul de goluri, sper sa mai fi pastrat și pentru partidele cu Zilina. Andone urmeaza sa observe jocul acestei echipe pentru a ne face o parere despre ei”, a declarat Niculescu.

Atacantul dinamovist a precizat ca nu se gîndește la nici o oferta. „Eu ma simt onorat daca sînt oferte pentru mine, dar în acest moment nu ma gîndesc la nici o oferta din afara, ci doar la Liga Campionilor”, a spus Niculescu.

Claudiu Niculescu a declarat ca, pentru el, Grecia a fost o surpriza neplacuta la CE. „Grecia este o surpriza neplacuta, pentru ca nu am ținut cu ei. Eu am ținut cu Olanda. Grecia este o echipa buna, foarte bine organizata. Pîna la urma cred ca au cîștigat meritat. Sînt dezamagit pentru ca România nu a fost la Euro, pentru ca aveam șanse mari sa ajungem departe”, a spus Niculescu.

Mediafax