Andone se bucura pentru transferul lui Petre

Apropo.ro / 19.04.2006, 15:45
Andone se bucura pentru transferul lui Petre
Antrenorul formației Omonia Nicosia, Ioan Andone, a declarat, miercuri, agenției MEDIAFAX, ca se bucura pentru transferul mijlocașului dinamovist Florentin Petre la ȚSKA Sofia. Conform unor surse din cadrul clubului dinamovist, Petre a semnat, miercuri, un

Antrenorul formației Omonia Nicosia, Ioan Andone, a declarat, miercuri, agenției MEDIAFAX, ca se bucura pentru transferul mijlocașului dinamovist Florentin Petre la ȚSKA Sofia.

Conform unor surse din cadrul clubului dinamovist, Petre a semnat, miercuri, un contract pe trei ani cu clubul bulgar ȚSKA Sofia, care va intra în vigoare din sezonul viitor.

O delegație a clubului bulgar, în frunte cu președintele Vasil Bojkov, a sosit, marți, la București pentru a negocia transferul lui Petre. Presa bulgara susține ca actele au fost parafate, iar capitanul echipei Dinamo va evolua din sezonul viitor la ȚSKA Sofia, echipa la care mai evolueaza un fotbalist român, Eugen Trica.

„Își dorea de mult timp sa evolueze într-un campionat strâin. A ajuns la o echipa de top din Bulgaria, care joaca an de an în cupele europene. Ma bucur pentru el”, a spus Andone.

Fostul antrenor dinamovist a dorit, în pauza competiționala de iarna, sa-l aduca pe Petre la noua sa echipa, Omonia Nicosia, dar transferul nu s-a finalizat.

Andone a precizat ca va transfera, în vara, 2-3 jucatori români la Omonia. „Cei din conducerea Omoniei mi-au propus sa transferam câțiva jucatori români, pentru ca aceștia sunt foarte bine vazuți în Cipru. Vom face 4-5 transferuri în vara, dintre care 2-3 vor fi jucatori români, mai ales ca, începând cu sezonul viitor, fotbaliștii bulgari și români nu vor mai fi considerați extracomunitari pentru Cipru”, a spus Andone.

Tehnicianul român a precizat ca gruparea din Nicosia nu-și va permite sa cumpere jucatori foarte scumpi. „Nu ne permitem jucatori la un milion de dolari, gen Niculescu. Mi-aș dori jucatori ca el, decisivi pentru o echipa, dar la prețuri mai mici”, a declarat Andone.

(Vlad Roșca; [email protected])
Mediafax