Andone: Stelistii trebuie sanctionati

Apropo.ro / 20.02.2004, 09:50
Andone: Stelistii trebuie sanctionati
Antrenorul Ioan Andone a declarat, joi, la revenirea din turneul efectuat de Dinamo în Turcia, ca cei patru jucatori steliști care nu au raspuns convocarii la echipa naționala ar trebui sancționați, conform regulamentului, pentru a se evita crearea unui precedent.

Antrenorul Ioan Andone a declarat, joi, la revenirea din turneul efectuat de Dinamo în Turcia, ca cei patru jucatori steliști care nu au raspuns convocarii la echipa naționala ar trebui sancționați, conform regulamentului, pentru a se evita crearea unui precedent.

„Susțin și voi susține în continuare ca trebuie respectat regulamentul. În caz contrar, la urmatoarea convocare, probabil Dinamo și Rapid nu își vor trimite jucatorii. Daca jucatorii mei au avut doar patru meciuri de pregatire și dupa aceea au mers la naționala, consider ca ar fi normal ca și celelalte cluburi sa faca același lucru. Daca regulamentul zice ca jucatorii care nu se prezinta la naționala nu vor fi sancționați, sa nu-i sancționeze. În caz contrar, sa-i sancționeze. Cînd eram eu internațional nu se discuta despre așa ceva. Sper ca și acum sa fie la fel. Este o onoare sa fii convocat la echipa naționala. Jucatorii tineri trebuie sa înțeleaga ca trebuie sa reprezinți țara și tricolorul”, a spus Andone.

Tehnicianul dinamovist considera ca Steaua ar avea șanse la cîștigarea campionatului chiar și în cazul în care Mirel Radoi, Dorinel Munteanu, Florentin Dumitru și Nicolae Dica ar fi suspendați. „Chiar și fara cei patru, Steaua poate sa se bata la titlu. Are un lot foarte bun și va lupta pentru cucerirea titlului de campioana”, a comentat Andone.

Ioan Andone a menționat ca este mulțumit de turneul efectuat în Turcia, dar ca mai exista înca probleme în defensiva. „A fost un turneu reușit din toate punctele de vedere. Am stat 21 de zile în cantonament, dar înca nu am remediat unele lucruri, cum ar fi organizarea defensiva. Am primit 10 goluri, dar ma bucur ca am reușit sa marcam de 12 ori. Sper sa aduc toți jucatorii într-o forma buna pîna la începutul returului”, a precizat Andone.

Atacantul dinamovist Claudiu Niculescu a afirmat ca nu s-ar bucura daca cei patru steliști care nu s-au prezentat la echipa naționala ar fi suspendați. „Fiecare club are strategia lui, dar eu cred ca pentru fiecare jucator român convocarea la echipa naționala trebuie sa fie pe primul loc. Ei știu mai bine ce este de facut, la fel și cei care vor judeca acest caz. Nu știu care sînt regulamentele, însa daca îi suspenda pe steliști nu m-aș bucura”, a spus Niculescu, menționînd ca turneul de la Belek a fost unul util pentru echipa.

Jucatorul Cosmin Barcauan considera ca Radoi, Munteanu, Dumitru și Dica au fost împiedicați de conducerea clubului Steaua sa raspunda convocarii la echipa naționala. „Nu ma bucur daca steliștii o sa fie sancționați. Eu cred ca a fost o piedica din partea conducerii steliste”, a precizat jucatorul dinamovist.

Barcauan a precizat ca va evolua ca fundaș atîta timp cît va decide antrenorul Ioan Andone. „Atîta timp cît Andone îmi va spune sa joc fundaș, așa o sa fac. Cînd va decide sa joc pe alt post, eu o sa ma conformez”, a spus Barcauan.

În același avion cu delegația dinamovista au sosit în țara și echipele FC Brașov și FC Vaslui (divizia B), care au efectuat turnee de pregatire tot la Belek.

Antrenorul echipei FC Brașov, Razvan Lucescu, este de parere ca gruparea FC Steaua trebuie sa fie amendata. „Steaua trebuie sa primeasca o amenda usturatoare. Jucatorii Stelei trebuie însa lasați în pace, sa joace, pentru ca fotbalul românesc are nevoie de o competiție serioasa”, a spus Lucescu. Tehnicianul a precizat ca nu crede ca FC Brașov nu se va prezenta la meciul cu Steaua, din prima etapa a returului Diviziei A.

Despre primul sau cantonament ca antrenor, Razvan Lucescu a spus ca a fost unul obositor, dar util.

Jucatorul Cosmin Barcauan nu a reușit sa urce în autocarul cu care a plecat de la aeroport delegația dinamovista, fiind nevoit sa mearga cu un alt autocar.

Mediafax