Andra – Cine ştie versuri cîştigă la “O-la-la”!

Apropo.ro / 06.10.2008, 00:00
Andra - Cine ştie versuri cîştigă la “O-la-la”!
De la jumătatea lunii octombrie, Andra face karaoke alături de oameni care au visat mereu să fie pe o scenă, dar pînă acum nu şi-au îndeplinit dorinţa, la noua emisiune lansată de PRO TV, “O-la-la”. Show-ul are şase runde şi şase concurenţi în fiecare ediţie. În urma fiecărei runde, este eliminat cîte un concurent, urmînd ca în finală să rămînă acei doi concurenţi care au ştiut cele mai multe versuri. Cîştigătorul trofeului O-la-la are şansa să primească un premiu de pînă la 25.000 de lei.

-Care crezi că este principalul atu al emisiunii ”O-la-la”?
Show-ul va satisface dorinţa de afirmare a oamenilor care nu sînt cunoscuţi şi care vor să cînte. Pe de altă parte, o serie de piese muzicale, mai vechi sau mai noi, vor fi şi mai cunoscute şi, de ce nu, memorate de cît mai mulţi oameni. În plus, dis­tracţia va fi maximă. Atît eu cît şi echipa cu care lucrez la ”O-la-la”, am ales melodiile cele mai frumoase din repertoriul românesc şi inter­na­ţio­nal. Şi, da, am şi eu multe melodii preferate în emisiune.

– Ce îi sfătuieşti pe concurenţi?
Emoţii vor avea cu siguranţă, pentru că este pentru prima oară cînd apar în faţa camerelor. Să nu uităm că şi profesioniştii au emoţii, aşa că un dram de tulburare artistică nu strică nimănui. Participanţii au nevoie de încredere în propriile forţe şi con­vin­gerea că orice vis se poate în­deplini. Şi trebuie să ştie foarte mul­te versuri. Cine ştie multe versuri şi este pe fază cîştigă!

Şi Andra mai uită cîte un vers…

– Ce importanţă au versurile în crearea unui hit?
E greu de spus. Contează linia melodică, fireşte. Dacă versurile sînt inspirate, succesul este sigur, după cum o piesă bună cu un text prost cade în ridicol.

– Tu ai trucuri pentru a învăţa mai uşor versurile unor melo­dii noi?
Nu. Memorez uşor textele şi exer­sez asta de foarte mulţi ani. Recu­nosc, în concerte mi s-a întîmplat de cîteva ori să uit un vers, dar recurg la acel procedeu numit tril.

– Mai exact, cum se desfăşoară emisiunea?
Emisiunea “O-la-la” este foarte di­na­­mică, iar alături de concurenţi ne simţim ca la o mare petrecere, unde ne distrăm şi facem karaoke pe me­lodii celebre. Emisiunea are şase run­de şi şase concurenţi, în fiecare ediţie. În urma fie­cărei runde, se elimină cîte un con­curent din competiţie, urmînd ca în finală să rămînă acei doi con­curenţi care au ştiut cele mai multe versuri. Probele cresc în dificultate pe măsură ce se apropie finala, iar cîş­tigătorul trofeului “O-la-la”, mai precis cel care a trecut victorios prin toate probele concursului, are şansa să cîştige un premiu de pînă la 25.000 de lei, în funcţie de cîte răspunsuri corecte dă la ultima rundă.

Fără aroganţă şi fără scan­daluri

– În emisiune vor fi prezenţi mulţi aspiranţi la statutul de cîntăreţ. Ce le trebuie pentru a intra în showbiz?
Una e să te joci – karaoke rămîne o joacă – şi alta e să te pregăteşti se­rios, pentru a face o profesie din mu­zică. În ultimul caz, e nevoie de talent şi foarte multă muncă. Este o zonă unde speculaţiile nu rezistă în timp.

– Care crezi că este secretul suc­cesului tău la public?
Cred că publicul apreciază since­ritatea, atît în modul în care te ma­nifeşti artistic, cît şi în relaţia pe care o ai cu spectatorii. Eu n-am fost ni­ciodată arogantă, nu am intrat în scan­daluri şi cred că oamenii apre­ciază aceste lucruri.

Regulament

Emisiunea are şase runde şi şase concurenţi, în fiecare edi­ţie. În urma fie­că­rei runde, se elimină cîte un concurent din competiţie, ur­mînd ca în finală să rămînă a­cei doi con­curenţi care au şti­ut cele mai multe versuri.

Probele

Cresc în dificultate pe măsură ce se apropie finala, iar cîşti­gă­torul trofeului “O-la-la”, mai precis cel care a trecut vic­torios prin toate probele concursului, are şansa să cîşti­ge un premiu de pînă la 25.000 de lei, în funcţie de cîte răspunsuri corecte dă la ultima rundă.

Karaoke după 15 ani de scenă

– În cartea de identitate, Andra se numeşte Alexandra Irina Măruţă
– Pentru prima oară în viaţă, a cîntat pe o scenă la vîrsta de 7 ani
– La 14 ani, a înregistrat primul album din carieră care s-a numit “Andra”
– Andra şi fratele ei, Săndel, au stabilit record de vînzări cu albumul care conţine 14 piese de muzică populară, “De la frate la soră”
– De curînd, a lansat al doilea album de muzică populară, alături de Săndel, “Album de familie”
– Pentru Andra, anul acesta a fost cu adevărat încărcat. Concertele s-au ţinut lanţ, iar pe 10 august s-a căsătorit civil cu vedeta PRO TV Cătălin Măruţă, pentru ca de ziua ei de naştere, pe 23 august, cei doi să oficieze cununia religioasă în faţa a peste 800 de invitaţi.