Andra, Delia, Cătălin Josan şi Jean de la Craiova – SERVIŢI, VĂ ROG! La PRO TV!

Apropo.ro / 06.07.2009, 00:00
Andra, Delia, Cătălin Josan şi Jean de la Craiova - SERVIŢI, VĂ ROG! La PRO TV!
Din 10 iulie, în fiecare săptămînă, vinerea şi sîmbăta, de la 20.30, la PRO TV, vedete iubite din România vor spune cu ospitalitate “Serviţi, vă rog!” clienţilor unei pensiuni de munte. Gătit, curăţenie, servit masa, spălat rufe, distrarea clienţilor, toate vor fi responsabilităţile vedetelor care vor lupta pentru nişte familii care nu au fost niciodată în vacanţă. Andra, Delia, Cătălin şi Jean sînt primele vedete chemate la apel.

În prima ediţie, telespectatorii PRO TV vor avea ocazia să-i vadă pe cei patru avînd grijă de o pensiune agro-turistică şi de cei 14 clienţi ai acesteia. Andra, Delia, Cătălin şi Jean se vor trezi zi de zi la 6 dimineaţa pentru a face curat în sala de mese, pentru a pregăti micul dejun pentru clienţii pensiunii, a hrăni animalele din gospodărie, a întoarce fînul, a mulge vaca şi a face brînză şi unt proaspete şi se vor culca atunci cînd vor dori clienţii, după ce îi vor distra şi îi vor servi după pofta inimii.

Fiecare vedetă din prima emisiune va lupta pentru cîte o familie săracă cu tripleţi care nu a fost niciodată în vacanţă în formulă completă. Juriul care va decide care vedetă a fost gazda perfectă va fi format din clienţii pensiunii şi Nea Mărin Barbu, specialistul în folclor al emisiunii “Dansez pentru tine”, care ştie totul despre viaţa la ţară.

Andra
Sarmalele-minune

Doamna Măruţă a intrat în competiţia de la PRO TV pentru ca tripletele Mălina, Irina şi Ana Postolache de 11 ani să meargă pentru prima dată în viaţă în vacanţă alături de părinţii lor. Puştoaicele fac gimnastică de la 4 ani şi sînt singurele triplete din gimnastica mondială. Andra i-a cucerit pe toţi, clienţi şi vedete deopotrivă, cu nişte sarmale delicioase. Cu puţin ajutor de la mama ei, prin telefon, Andra s-a dovedit a fi o bucătăreasă desăvîrşită.

”Am făcut de toate: am şi cîntat, am şi dansat pentru clienţii noştri. Plus curăţenie, hrănit animale, cosit şi aşa mai departe. Cel mai greu mi-a fost să mulg vaca, mai ales că în prima zi a fost foarte agitată şi m-am speriat foarte tare. M-am dus pe la vecini să le cer ceapă, pătrunjel şi ce ne mai trebuia la bucătărie… am cîntat în schimbul lor, iar oamenii au fost foarte drăguţi să mi le dea. O clientă a pensiunii m-a pus să-i spăl hainele cu mîna… Acum, la sfîrşit, pare totul haios, însă n-a fost uşor deloc. Mă doare spatele foarte tare, a fost şi frig şi am răcit un pic. Băieţii au fost extraordinar de harnici, iar cu Delia m-am înţeles de minune”, povesteşte Andra.


Cătălin Josan
Trubadurul de serviciu

Cătălin Josan a muncit din greu pentru tripleţii familiei Cozneac: Angelo, Andrada şi Ana Maria. Tatăl lor munceşte din greu pentru a acoperi ratele la bancă, iar mama lor are probleme de sănătate. Născut la oraş, în Chişinău, Cătălin şi-a petrecut vacanţele la bunici, la ţară. Aşa că se pricepe la treburile gospodăreşti, ba chiar şi la gătit. Andra şi Delia i-au cerut imediat reţeta sa de aricei cu sos de smîntînă.

Pe lîngă un bun gospodar, Cătălin s-a dovedit a fi şi un trubadur fără pereche: ”Unul dintre clienţi ne-a rugat să organizăm o seară romantică pentru el şi soţia lui. Toţi patru am improvizat repede o cină romantică, în foişor. A fost totul destul de rapid pentru că plouase înainte de cină. După ce ploaia s-a oprit, am aranjat în foişor o masă cu două scaune, cu lumînări pe mijloc şi flori, am făcut repede un desert, mi-am luat chitara, iar eu cu Jean am improvizat o serenadă”.


Jean de la Craiova

Viţelul, oile însetate şi prea puternicul nea Mărin Cîntăreţul a muncit din greu pentru a cîştiga o vacanţă de vis pentru tripleţii Cătălin, Denis şi Mădălin Ştefan, de 7 ani, din Arad. “Nea Mărin, , ne trezea pe toţi de la 5 dimineaţa. El mă punea să mulg vaca de trei ori pe zi. Eu, ca să spun aşa, cetăţean de la bloc, eram la concurenţă cu viţelul. Viţelul voia să sugă, eu voiam să mulg vaca şi uite aşa ne împungeam. Mi-era frică să nu cadă peste mine animalul de 400 de kilograme.

După ce mulgeam vaca, nea Mărin mă punea să aduc cîte o găleată de apă de la izvor. Izvorul se afla la 3 kilometri distanţă, iar pînă acolo trebuia să o iau pe o pantă abruptă. Am reuşit pînă la urmă, dar cînd mai aveam puţin şi aduceam apa la cabană, m-au alergat nişte oi însetate. A fost de neuitat! Şi trebuie să recu­nosc un lucru: fără ajutorul echipei eram cel mai prost din clasă!”.


Delia Matache

Luptă cu 20 de căpiţe de fîn Delia a încercat să fie gazda perfectă pentru ca tripletele Florina, Ioana şi Gabriela Mureşan de 2 ani din Baia Mare să aibă parte de o vacanţă de neuitat alături de părinţii lor. “Am desfăcut cu furca vreo 20 de căpiţe de fîn şi, paradoxal, încă îmi mai simt braţele. Dar efortul acesta nici nu se compară cu cositul.

Mi-a luat o mulţime de timp doar să învăţ tehnica ca să nu-mi intre coasa în pămînt. Dar am reuşit pînă la urmă! Şi nu mai spun că între muncile astea grele de bărbat am avut doar vreo 5-10 minute de pauză, în condiţiile în care ne trezeam la 5 dimineaţa şi ne culcam la 12 noaptea”.


Serviţi, vă rog! – VINERI-SÎMBĂTĂ, 20.30, PRO TV