Andra si Maruta au dat frigul romanesc pe caldura din Egipt

De: Dragos Tanase / 11.01.2008, 17:36
Andra si Maruta au dat frigul romanesc pe caldura din Egipt
Andra si Catalin Maruta au ales sa-si petreaca vacanta de iarna la multe grade celsius si au plecat intr-o vacanta de o saptamana in Egipt.

Vezi si alte fotografii din Album, cu cei doi in Egipt, in galeria foto & video de la Apropo.ro!

Dupa ce si-au petrecut noaptea dintre ani la serviciu, Andra si Catalin Maruta au ales sa-si petreaca vacanta de iarna la multe grade celsius: cei doi au plecat intr-o vacanta de o saptamana in Egipt.

”Egiptul era un vis mai vechi de-al nostru”, erau lucruri foarte interesante pe care le stiam de la prieteni sau de la televizor”, marturiseste prezentatorul emisiunii ”Happy Hour” de la Pro Tv.

Andra si Maruta au stat in statiunea Hurghada, insa au vizitat cele mai renumite locuri din Egipt: capitala Cairo, unde, spune el, ”este un adevarat haos, in care nimeni nu respecta regulile de circulatie”, celebra Valea Regilor, unde cei doi au putut intra in mormintele faraonilor Ramses si Tutankamon, piramidele si Colosii lui Memnon.

”Pe langa aceste locuri renumite, care sunt mereu asaltate de turisti, foarte interesnata mi s-a parut vizita intr-un sat de beduini, construit in scopuri turistice. Am plecat intr-un safari in desert, cu ATV-urile, sa vedem cum traiesc beduinii, am mancat paine facuta de ei, am fumat narghilea si am vazut cum se fac covoare”, povesteste Maruta.

La fel de interesanta a fost si vizita intr-o fabrica de alabastru, in apropiere de Valea Regilor, unde Andra si Catalin au putut vedea cum se fac vasele localnicilor.

”Apoi ne-am hotarat sa facem scufundari cu submarinul, in Marea Rosie, pentru ca niste prieteni ne povestisera ca se pot vedea corali incredibil de frumosi”, a mai spus vedeta Pro TV.

La capitolul povesti amuzante, vedeta Pro Tv marturiseste ca este campionul celor mai hazlii amintiri: ”Eram in Cairo, seara, si vroiam sa cumparam porumb fiert. Numai ca nu aveam deloc lire egiptene la noi, asa ca am intrat in cel mai apropiat magazin si l-am rugat pe un localnic sa ne schimbe niste bani. Dupa ce m-a sfatuit sa merg la banca, i-am zis ca fiind o zi speciala – era Craciunul , pe rit vechi – ar trebui sa fie mai bun. A fost atat de amuzat, incat ne-a facut el cinste cu cate o portie de porumb”, isi aminteste amuzat Maruta.

Iar intr-un magazin de suveniruri, prezentatorul ”Happy Hour” a negociat ”la sange” un obiect, pe care negustorul ii cerea 500 de euro.

”Nu vroiam sa ma las tras pe sfoara si i-am propus un joc: sa ii pun o intrebare legata de cultura lor si daca nu stie sa-mi raspunda, sa imi dea suvenirul respectiv pentru 100 de dolari. A fost de acord si l-am intrebat de ce toate statuile egiptene au piciorul stang in fata – eu stiam de la ghida noastra ca toti faraonii plecau la razboi cu piciorul stang, pentru ca pe partea stanga este inima. Vanzatorul n-a stiut insa raspunsul, asa ca am cumparat obiectul la pretul meu”, povesteste Maruta.