Andra şi Măruţă – Poveste de dragoste cu… Happy End 2007 la PRO TV!

De: Cătălina Matei / 31.12.2007, 00:00
Andra şi Măruţă - Poveste de dragoste cu... Happy End 2007 la PRO TV!
Cînd s-au văzut prima dată, Cătălin părea un timid incurabil, iar Andra - o prezenţă agreabilă şi o voce minunată. Şi cam atît. Apoi... s-au îndrăgostit, s-au ferit la început de ochii presei, dar pînă la urmă au recunoscut că se iubesc. Şi, uite-aşa, Andra şi Măruţă scriu de mai bine de doi ani o frumoasă poveste de dragoste. În noaptea de Revelion, cei doi prezintă la PRO TV show-ul de karaoke ”Happy End 2007”.
– Cum vă înţelegeţi… profesional?
Foarte bine, atîta timp cît nu schimbăm rolurile! Fiecare face ce ştie mai bine.
 
Andra ”Iubitul meu e perfect!”
– Cînd l-ai văzut prima dată pe Măruţă? Prima impresie…
Am fost invitată în emisiunea lui şi a fost o gazdă perfectă. Pe vremea aia, mi s-a părut că era foarte timid. Bag de seamă că s-a tratat!
– De ce l-ai ales pe el să joace în videoclipul piesei ”Băieţii şi fetele ce vor”?
Pur şi simplu, a fost o idee de moment, el avea emisiune la mare, eu filmam la mare, aşa că… sinceră să fiu, nu mă aşteptam să accepte. Eram foarte buni prieteni însă şi nu m-a refuzat. Dar a pus o condiţie: dacă nu va ieşi bine, va trebui să îmi găsesc pe altcineva cu care să filmez clipul. Aşa că am făcut o repetiţie şi, mai în glumă, mai în serios, s-a descurcat. Mie mi-a plăcut mult cum a ieşit videoclipul şi am fost sigură că va plăcea şi publicului, ceea ce s-a şi întîmplat.
– Ce ţi-a plăcut la el? Şi care sînt ”defectele” pe care i le accepţi?
Mi-a plăcut şi îmi place că seamănă cu mine. El stă de vorbă cu toată lumea, nu este rigid sau distant, deşi este foarte cunoscut. Şi ştiu sigur că succesul nu-l va schimba. Defecte? Iubitul meu e perfect! Voi nu ştiţi cum e? Atunci cînd iubeşti un om, nu-i găseşti defecte.
– Te-ai lăsat uşor cucerită?
Nu mă simt ca o… cetate! Şi nici nu mi-am propus să mă las greu sau uşor cucerită. Am făcut exact aşa cum am simţit.
– Povesteai că, atunci cînd eşti în pauză vocală, îi scrii lui Cătălin. Dar el cum stă la capitolul scris – declaraţii de dragoste, poezii…?
E, chiar poezii, nu! Nu este un ”siropos” şi nici nu i-ar plăcea. Dar mărturisesc că de foarte multe ori m-a surprins cu multe mesaje frumoase.
– Un cadou celebru pe care ţi l-a făcut Măruţă, de ziua ta, a fost acea cantitate impresionantă de pepeni. De ce alte daruri năstruşnice ai mai avut parte?
Îi place să se surprindă pînă şi pe el. Ideea cu grămada de pepeni a fost una foarte inspirată, toată plaja s-a amuzat. Îi place să-mi ascundă bileţele în tot felul de locuri prin casă, iar acele bileţele să mă trimită la diferite cadouri. Astă-vară cred că am avut parte de cel mai frumos cadou. Tot de ziua mea, şi tot la mare. A închiriat un avion care timp de două ore a zburat trăgînd după el un banner pe care scria ”Te iubesc, Andra. La mulţi ani! Măruţă”. Mai sînt şi petrecerile surpriză pe care mi le-a organizat. Ce mai, se pricepe la surprize!
– Cum te înţelegi cu părinţii lui Cătălin?
Sînt nişte oameni minunaţi. Abia după ce i-am cunoscut, am înţeles de unde are Cătălin atîta bunătate şi bun simţ.
– Am observat că-l lauzi cît de ordonat e… Tot el se ocupă şi de administrarea casei?
E foarte ordonat. A fost o surpriză pentru mine, pentru că mi se părea un împrăştiat, care nu mai ştie pe unde-şi aruncă lucrurile. Este un ”gospodar” desăvîrşit, dar cea mai înduioşătoare îndeletnicire este îngrijirea plantelor de apartament.
Cîntă şi Măruţă? ” Să vă ferească Dumnezeu!”
– Cum e să locuiţi împreună?
La noi, e ca într-o continuă vacanţă. Mă simt bine, mă simt protejată şi iubită, mă simt fericită.

– Prezentaţi împreună emisiunea de Revelion de la PRO TV. Ce-ai învăţat de la Cătălin, referitor la televiziune?
Doar nu vă închipuiţi că îmi ţine cursuri! Am prins cîte ceva ”din mers” şi am înţeles că cel mai important lucru este să fii sincer cu publicul, să transmiţi o stare de bine.

– Va fi şi karaoke. Pînă la urmă, crezi că Măruţă are şanse să… cînte?
Să vă ferească Dumnezeu! Nu e cazul să stricăm imaginea băiatului, nu, nu, nu!
– De ce crezi că vă iubeşte lumea?
Poate şi pentru că noi iubim lumea, la rîndul nostru. Nu trişăm niciodată, sîntem cît se poate de fireşti.
– Ce piesă de-a ta crezi că ar ilustra cel mai bine poves­tea voastră de dragoste?
Nu este obligatoriu ca piesele pe care le interpretez să se suprapună peste viaţa mea. Dar, dacă ar fi să numesc o piesă, ar fi chiar ”Dragostea rămîne”, pentru care am filmat recent un videoclip tot alături de Cătălin.
– Cînd eşti plecată prin ţară, la concerte, cît de des vorbiţi la telefon?
Foarte des, de fiecare dată cînd sîntem într-o mică pauză de înregistrări sau filmări. Iar dacă nu vorbim la telefon, ne trimitem mesaje.
– La începutul relaţiei, Cătălin nu a vrut să dea detalii presei, însă tu ai fost cea care a pus piciorul în prag. Dacă ar fi să fie… tot tu îl vei cere şi de bărbat?
Poate sînt eu mai hotărîtă din fire. Da, am spus că îl iubesc şi o spun şi acum, cu cea mai mare plăcere. Atîta timp cît există sentimente sincere, nu cred că mai contează cine face primul pas. Cînd va fi vorba de nuntă, cu siguranţă nu o să ţinem nimic ascuns.
Foto: Paul Diaconu
Stilist: Eniko Szanto
Cătălin Măruţă ”Mă simt împlinit pe toate planurile”
– Cînd ai văzut-o prima dată pe Andra? Prima impresie…
O văzusem într-un videoclip. Am realizat că are o voce foarte bună, dar nimic mai mult. Am invitat-o apoi la emisiunea ”Trupa DP2”. Îmi amintesc că a fost o prezenţă agreabilă, a cîntat foarte bine… şi atît. De-a lungul anilor, am tot invitat-o în emisiuni, fără să mă gîndesc vreo clipă că aş putea trăi o poveste de dragoste cu ea. Înainte de ceea ce se întîmplă astăzi, ne-a legat o lungă şi frumoasă prietenie.
– Ce ţi-a plăcut la ea? 
Mai întîi vocea. Apoi, felul ei deschis de a comunica, lipsa de aroganţă, zîmbetul, ochii. Foarte tîrziu am privit-o ca pe o femeie de care m-aş putea îndrăgosti.
– Cum te-a convins să apari în videoclipul cu ”băieţii şi fetele”?
Trebuia să filmeze un videoclip într-un timp foarte scurt, m-a rugat s-o ajut, i-am spus că nu cred că mă descurc, dar pot încerca. Pentru că eu eram cu emisiunea la mare, iar ea filma tot pe litoral, ne-a fost mai uşor să punem planul în aplicare.
– Prima întîlnire… şi prima gafă!
După filmarea videoclipului am stabilit să ne vedem şi să mai povestim. Nu am fost singuri, am fost cu fraţii ei şi a fost o seară foarte frumoasă. Nu aveam de unde să bănuiesc ce va urma. Despre prima gafă? Dacă ea a existat, nu mi-a semnalat-o nimeni. Poate ştie ea!
– De cînd eşti cu Andra, ce s-a schimbat la tine?
Vă par schimbat? A, m-am cam îngrăşat! Glumesc! Nu m-am îngrăşat din cauza ei. Cred că traversez o perioadă de linişte şi împăcare cu mine… mă simt bine, mă simt un om împlinit pe toate planurile.
– De ce ai păstrat tăcerea în presă, la începutul relaţiei?
Pentru că ”la începutul relaţiei” nici eu nu ştiam ce va urma. Am vrut să fim noi siguri despre ceea ce simţim unul pentru altul şi abia apoi să vorbim despre asta.
– ”Momentul adevărului” a avut loc la tine în emisiune, cînd Andra ţi-a urat: ”Să te fereşti de dorinţele mele, Măruţă!”. Pînă la urmă, care au fost dorinţele ei?
Atunci a fost o glumă, o replică de moment. Andra nu are un scenariu după care să se conducă în relaţia dintre noi doi.
– Prima întîlnire oficială cu… tatăl Andrei, în calitate de iubit!
Tatăl Andrei îmi era deja prieten, aşa cum îmi era şi ea, de vreme ce o însoţea la emisiuni foarte des. Cînd şi-a dat seama de ceea ce se înfiripa între noi, nu a comentat deloc. A rămas în continuare acelaşi bun prieten.
– Cum a fost Crăciunul în Ardeal?
A fost foarte frumos pentru că am fost alături de prieteni şi de familia Andrei, iar după – am ajuns la Tîrgu Jiu, la părinţii mei. Am colindat, am împodobit bradul, am împărţit cadouri şi mi-am amintit de copilăria de altădată… De fapt, cred că adevărata bucurie a Crăciunului stă în faptul că putem fi alături de cei dragi.
– Cîrcotaşii te mai acuză că-ţi aduci iubita în emisiu­ne ca să faci rating. Cum răspunzi la provocare?
Acum, doar n-am s-o ocolesc tocmai eu, în timp ce este invitată la toate celelalte emisiuni. E absurd. În plus, am avut un rating foarte bun şi atunci cînd nu a fost Andra în emisiune, aşa că ”găselniţa” asta pică.
– De Revelion, prezentaţi o emisiune împreună. Cum aţi ajuns să lucraţi împreună?
Da, e adevărat, de Anul Nou prezentăm împreună la PRO TV show-ul ”Happy End 2007”. Este o emisiune de karaoke, în care ea cîntă, iar eu prezint – invers n-ar fi posibil, dacă mă refer la mine şi la talentele mele muzicale! Vor fi opt vedete, patru fete şi patru băieţi, care fac faţă la diferite probe de karaoke. Fie că vor fi nevoiţi să recunoască refrenul, să traducă versurile unor hituri sau să ghicească versurile lipsă dintr-o piesă, cei opt concurenţi vor fi supuşi celor mai grele probe muzicale. Este un show în care se cîntă mult, iar Andra trebuie să mă ajute.