Andre Rieu, moment de reculegere, cu ochii în lacrimi, la Colectiv

De: Nicoleta Nicolae / 09.11.2015, 09:58



Andre Rieu, moment de reculegere, cu ochii în lacrimi,  la Colectiv
Tragedia de la Colectiv a făcut înconjurul lumii, trezind sentimente de regret în sufletele celor mai mari artişti.

Mişcat de tragedia prin care ţara noastră a trecut în ultima săptămână, marele violonist Andre Rieu nu a stat pe gânduri şi a venit să aprindă o lumânare pentru sufletele celor care şi-au pierdut viaţa în teribilul incendiu.

Andre Rieu a păstrat câteva momente de reculegere în amintirea celor care au murit şi s-a rugat alături de cei care se aflau la clubul Colectiv pentru victimele care se luptă cu moartea pe paturile spitalelor din România, dar şi din străinătate.

 

André Rieu a spus: „Dragii mei prieteni, de fiecare dată când am venit în ţara voastră frumoasă s-a creat o legătură indestructibilă cu voi toţi. Prin urmare, am fost profund şocat la auzul veştii tragice despre ceea ce s-a întâmplat în Bucureşti. Simt durerea voastră în inimă şi împărtăşesc un profund regret. Condoleanţele mele se îndreaptă astăzi către românii care şi-au pierdut viaţa şi către familiile acestora,  şi doresc o recuperare rapidă pentru cei răniţi.”

În iulie 2015, André Rieu şi a lui Johann Strauss Orchestra au susţinut şapte concerte în Piaţa Constituţiei  în faţa unui public de mai mult de 85.000 de persoane. A fost prima dată când artistul a concertat în România. Profund impresionat de ştirea dureroasă, André Rieu a  decis ca toate profiturile aferente DVD-lui „André Rieu – Live în Bucureşti”, care va fi lansat la sfârşitul lunii noiembrie, să  fie donate victimelor pentru a ajută răniţii şi a sprijini recuperarea lor.

„Poporul român ne-a întâmpinat pe mine şi orchestra mea cu inima deosebit de caldă şi deschisă. Ne exprimăm speranţa, că acest lucru va conta şi va oferi sprijin acolo unde este mai mare nevoie în aceste vremuri tulburi. „,  a spus artistul.