Andrè Rieu va concerta în Piaţa Constituţiei din Capitală, pe 13 iunie 2015

Apropo.ro / 03.01.2015, 07:00
Andrè Rieu va concerta în Piaţa Constituţiei din Capitală, pe 13 iunie 2015
Celebrul violonist Andrè Rieu va concerta în premieră în România pe 13 iunie 2015, în Piaţa Constituţiei din Capitală, alături de orchestra sa, Johann Strauss Orchestra.

Preţul biletelor pentru acest concert este cuprins între 160 de lei (categoria 7) şi 800 de lei (categoria VIP), tichetele urmând să fie disponibile în reţeaua Eventim, începând de miercuri, de la ora 9.00.

Născut în 1949, la Maastricht, în Olanda, Andrè Leon Marie Nicolas Rieu este violonist, dirijor şi compozitor.

Andrè Rieu a început să ia lecţii de vioară la vârsta de cinci ani, fiind încurajat de tatăl său, Andre Rieu Sr., care a fost dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg şi al Operei din Leipzig.

În 1967, Rieu a continuat să studieze vioara la Conservatorul din Liege, iar, mai târziu, la Conservatorul din Maastricht, până în 1973. În 1974, Rieu se mută la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde profesor îi va fi Andre Gertier. Acesta îşi termină studiile în 1977, când primeşte Premier Prix.

A înfiinţat propria orchestră în 1978, Orchestra de Salon Maastricht. Nouă ani mai târziu, acesta avea să dirijeze primele repetiţii ale Johann Strauss Orchestra, în prezent cea mai mare orchestră privată la nivel internaţional, alături de care concertează în întreaga lume.

CD-urile şi DVD-urile lansate de Andrè Rieu s-au vândut în peste 40 de milioane de exemplare.

Andrè Rieu cântă pe o vioară Stradivarius fabricată în 1667.

Notorietatea concertelor marca Andre Rieu este dată nu doar de repertoriul de piese clasice interpretate, deosebit de populare, ci şi de entuziasmul şi buna dispoziţie pe care artistul şi orchestra sa reuşesc să le insufle publicului, în timpul spectacolelor sale.

În fiecare an, André si a lui Johann Strauss Orchestra, cor si solisti internationali sustin aproximativ 100 de concerte peste tot in lume, in fata a peste 1 milion de oameni. Turneele sale au fost prezente in Billboard Top 10 în ultimii zece ani. Spectacolele lui André te vor face sa razi, sa plangi si sa dansezi. Concerte sale nu sunt asemenea concertelor clasice rigide cu care esti obisnuit. Fii pregatit pentru o seara plina de distractie!

André trăieşte şi lucrează în Maastricht. Compania sa este numită „Andre Rieu Productions”. 120 de angajaţi lucrează pentru Andrè în mod constant la care se adaugă alţi 100 de colaboratori în turnee. Membrii orchestrei sale provin din zece ţări. Andre are studio propriu de înregistrare, agenţie de turism, o grădiniţă pentru copiii membrilor orchestrei, propriile autobuze (construit de Mercedes Benz) şi deţine un atelier complet în care se fac costumele pentru concertele sale. Compania deţine patru seturi complete de scenă, instrumente, costume etc. Andre şi orchestra călătoresc cu o echipă întreagă de bucătari, medici şi antrenor de fitness.

Pentru André Rieu, familia este cel mai important factor în succesul lui. Este căsătorit de 40 de ani cu Marjorie, o fostă profesoară de germană şi italiană. Cuplul are doi fii, Marc (care este pictor) şi Pierre (care este vicepreşedinte al André Rieu Productions). André şi Marjorie au patru nepoţi, dintre care trei au început deja să studieze vioara.

„Întotdeauna am vrut să mă căsătoresc cu o femeie pe care nu numai să o iubesc, dar cu care aş putea lucra împreună. Fără Marjorie, visul meu nu s-ar fi realizat: Să călătoresc în lumea întreagă cu propria mea orchestră. Şi pentru aceasta voi fi mereu recunoscător”, spune Andrè Rieu.