Andre Rieu va concerta pe 13 iunie 2015, în Piața Constituției din Capitală

De: Carmen Ulian / 10.12.2014, 16:00
Andre Rieu va concerta pe 13 iunie 2015, în Piața Constituției din Capitală
Celebrul violonist Andre Rieu va concerta în premieră în România pe 13 iunie 2015, în Piața Constituției din Capitală, alături de orchestra sa, Johann Strauss Orchestra.

Prețul biletelor pentru acest concert este cuprins între 160 de lei (categoria 7) și 800 de lei (categoria VIP), tichetele urmând să fie disponibile în rețeaua Eventim, începând de miercuri, de la ora 9.00.

Născut în 1949, la Maastricht, Olanda, Andre Leon Marie Nicolas Rieu este violonist, dirijor și compozitor.

Andre Rieu a început să ia lecții de vioară la vârsta de cinci ani, fiind încurajat de tatăl său, Andre Rieu Sr., care a fost dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg și al Operei din Leipzig.

În 1967, Rieu a continuat să studieze vioara la Conservatorul din Liege, iar, mai târziu, la Conservatorul din Maastricht, până în 1973. În 1974, Rieu se mută la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde profesor îi va fi Andre Gertier. Acesta își termină studiile în 1977, când primește Premier Prix.

A înființat propria orchestră în 1978, Orchestra de Salon Maastricht. Nouă ani mai târziu, acesta avea să dirijeze primele repetiții ale Johann Strauss Orchestra, în prezent cea mai mare orchestră privată la nivel internațional, alături de care concertează în întreaga lume.

CD-urile și DVD-urile lansate de Andre Rieu s-au vândut în peste 40 de milioane de exemplare.

Andre Rieu cântă pe o vioară Stradivarius fabricată în 1667.

Notorietatea concertelor marca Andre Rieu este dată nu doar de repertoriul de piese clasice interpretate, deosebit de populare, ci și de entuziasmul și buna dispoziție pe care artistul și orchestra sa reușesc să le insufle publicului, în timpul spectacolelor sale.

În fiecare an, André si a lui Johann Strauss Orchestra, cor si solisti internationali sustin aproximativ 100 de concerte peste tot in lume, in fata a peste 1 milion de oameni. Turneele sale au fost prezente in Billboard Top 10 în ultimii zece ani. Spectacolele lui André te vor face sa razi, sa plangi si sa dansezi. Concerte sale nu sunt asemenea concertelor clasice rigide cu care esti obisnuit. Fii pregatit pentru o seara plina de distractie!

André trăieste și lucrează în Maastricht. Compania sa este numită „Andre Rieu Productions”. 120 de angajați lucrează pentru Andre în mod constant la care se adaugă alți 100 de colaboratori în turnee. Membrii orchestrei sale provin din zece țări. Andre are studio propriu de înregistrare, agenție de turism, o grădiniță pentru copiii membrilor orchestrei, propriile autobuze (construit de Mercedes Benz) și deține un atelier complet în care se fac costumele pentru concertele sale. Compania deține patru seturi complete de scenă, instrumente, costume etc. Andre și orchestra călătoresc cu o echipă întreagă de bucătari, medici și antrenor de fitness.

Pentru André Rieu, familia este cel mai important factor în succesul lui. Este căsătorit de 40 de ani cu Marjorie, o fostă profesoară de germană și italiană. Cuplul are doi fii, Marc (care este pictor) și Pierre (care este vicepreședinte al André Rieu Productions). André și Marjorie au patru nepoți, dintre care trei au început deja să studieze vioara.

„Întotdeauna am vrut să mă căsătoresc cu o femeie pe care nu numai că o iubesc, dar cu care aș putea lucra împreună. Fără Marjorie, visul meu nu s-ar fi realizat: Să călătoresc în lumea întreagă cu propria mea orchestră. Și pentru aceasta voi fi mereu recunoscător.” Andre Rieu.