Andreea Apetre – Rebela ciudată din ”Arestat la domiciliu”

Apropo.ro / 24.03.2008, 00:00
Andreea Apetre - Rebela ciudată din ”Arestat la domiciliu”
Raluca Dumitru, personajul din serialul de comedie de la PRO TV, este o adolescentă rebelă, care îşi schimbă aproape zilnic iubiţii. Este supărată că mama ei, Nuţi Dumitru, aşteaptă gemeni. De fapt, se află la vîrsta la care e supărată pe oricine îi apare în cale. Actriţa Andreea Apetre are cu 8 ani mai mult decît personajul pe care îl interpretează şi termină anul acesta Facultatea de actorie.

Andreea se află la primul ei rol într-un serial de televiziune. Şi a ajuns să fie distribuită în “Arestat la domiciliu”, evident, după un casting. Anul acesta, termină Facultatea de actorie şi o mai vedem pe scenă la teatrul Arca, în comedia “Un bărbat şi mai multe femei”. La UNATC a intrat fără nici un fel de pregătire anterioară. ”După ce am terminat clasa a XII-a, m-am înscris la facultăţile de filozofie, sociologie, agronomie, geografie, publicitate şi relaţii publice”, spune ea. A intrat la toate aceste facultăţi, dar, la sfatul tatălui ei, pictor de profesie, a încercat şi la Hyperion, la Actorie. A luat examenul şi, datorită unor prieteni, a ajuns întîmplător şi la cursurile de actorie ţinute de regretatul Adrian Pintea la UNATC. “Mi-au plăcut la nebunie cursurile şi în anul al doilea m-am transferat la facultatea de stat”, povesteşte tînăra actriţă, care anul acesta îşi termină deja studiile.

Discută cu tata despre băieţi
Cît priveşte personajul pe care îl face în “Arestat la domiciliu”, o adolescentă care nu îşi iubeşte extraordinar de tare părinţii, Andreea încearcă să se adapteze cît mai bine rolului, deşi… “Eu am fost tot timpul apropiată de părinţii mei. Nu mai am fraţi şi toate noutăţile din viaţa mea le-am discutat în amănunt şi foarte deschis atît cu mama cît şi cu tata. Tatălui meu îi povesteam tot timpul despre băieţii care îmi plăceau şi el era primul care îşi dădea cu părerea. În plus, pe parcursul adolescenţei, am fost tot timpul liniştită. Îmi amintesc de un singur conflict în familie, cînd mama, profesoară de biologie, m-a pus să mă duc la olimpiadă. Am tocit absolut tot ce am găsit în manuale, dar, după olimpiadă, mi-am jurat că nu mai învăţ ca papagalul în viaţa mea. Şi, pînă acum, m-am ţinut de cuvînt”, povesteşte ea.

Teoria vieţii în doi
Tot spre deosebire de personajul pe care îl face în serialul de la PRO TV, Andreea a fost în adolescenţă model. Are 1,78 m şi 52 de kilograme. Printre altele, a avut prezentări pentru Tina R sau Wilhelmina Arz. “Tot timpul am fost slabă. Şi acum mănînc de şapte ori pe zi, dar nu cantităţi mari, spre iritarea colegei mele de pe platouri, Andreea Doinea. Eu sînt o gurmandă şi iubesc mîncarea pregătită de mama, dar şi cea pe care o face iubitul meu. Şi nu ratez zilnic cel puţin trei prăjituri”. Ce-i găteşte iubitul alături de care locuieşte de doi ani de zile? Toate specialităţile de peşte cu legume. “Alături de el, nu am învăţat să gătesc, dar am aflat un lucru important despre viaţa în doi: el trebuie să mă suporte. Eu nu îi văd defectele, dar mi le văd pe ale mele. El le suportă şi cam asta este teoria despre cuplu…”, rîde ea.

Bicicleta, cel mai bun mijloc de transport
Andreea şi-a descoperit de cîteva luni pasiunea pentru snowboard şi anul care vine vrea să îşi achiziţioneze echipamentul complet pentru acest sport. O altă pasiune este echitaţia. A aflat că poate călări într-un centru din comuna Voluntari şi abia aşteaptă să-şi facă timp liber şi pentru acest sport. Şi, de fiecare dată cînd are treabă prin oraş, preferă ca mijloc de transport bicicleta. “În felul acesta, ajung cel mai repede la destinaţia dorită”.

Arestat la domiciliu
luni, 23.15, PRO TV