Andreea Doinea – Senzuala apariţie din Arestat la domiciliu

Apropo.ro / 10.03.2008, 00:00
Andreea Doinea - Senzuala apariţie din Arestat la domiciliu
Beatrice Bunescu este o fostă dansatoare exotică adusă pe drumul cel bun de actualul soţ, profesor de religie. Ea are 27 de ani, el - 40. Se iubesc şi fac un cuplu savuros în serialul de la PRO TV “Arestat la domiciliu”. Iar actriţa Andreea Doinea are în comun cu perso­na­jul ei doar pasiunea pentru dans…

Cu fiecare episod, îi descopăr noi calităţi lui Beatrice”, povesteşte tînăra actriţă Andreea Doinea despre personajul pe care îl face în serialul “Arestat la domiciliu”. “Ea însă este extrem de versată, eu – încă o timidă. De altfel, speram ca actoria să mă scape de timiditate. Dar completă nu s-a produs încă!”. În noul serial de la PRO TV, Andreea spune că se va descurca minunat dacă scenariştii îi vor crea scene în care trebuie să danseze. Şi are şi argumente. Actriţa a făcut balet încă de la 6 ani. Şi, chiar dacă se declară o timidă, e versată, însă… în seriale TV. În afară de “Arestat la domiciliu”, a jucat în “Om sărac, om bogat”, “Meseriaşii”, dar şi în telenovelele “Daria, iubirea mea” sau “Lacrimi de iubire”. Pentru aceste proiecte, şi-a schimbat culoarea părului de atîtea ori încît a pierdut şirul. “Cu toate acestea, cînd am fost manechin la Craiova, am avut cea mai exotică culoare a podoabei capilare. Pe atunci, părul meu era… verde”.

Manechin şi prezentatoare de ştiri
Dar cum a ajuns manechin la Craiova? Andreea Doinea s-a născut la Slatina, unde din copilărie s-a apucat de balet. La sala de dans, cineva a văzut-o potrivită şi pentru meseria de model. Şi între 15 şi 17 ani asta a şi fost. Apoi, a ajuns să prezinte ştiri la televiziunea locală. Ulterior, a venit la Bucureşti să dea la Facultatea de drept. “Cu două săptămîni înainte de admitere, m-am răzgîndit. Apoi, am ajuns la decanul facultăţii de actorie de la Universitatea Hyperion şi acesta mi-a pus în braţe programa pentru Actorie. Am intrat a doua, spre uriaşa mea surprindere. Acum, nu regret nici o clipă pentru că mi-am schimbat opţiunile în privinţa facultăţii, practic, de pe o zi pe alta”. Prima oară, Bucureştiul i s-a părut impresionant. “Nu văzusem niciodată scări rulante”, povesteşte ea. Din anul doi de facultate, a descoperit casting-urile şi, în fiecare zi, avea 3 sau 4 audiţii. “Primul meu rol a fost în filmul . Jucam rolul unei moldovence, eu fiind olteancă de origine. Din fericire, am luat lecţii de pronunţie cu un coleg de la Chişinău şi am prins curaj”, îşi aminteşte ea.

Specialităţi olteneşti vs. specialităţi suedeze
Dar ce are din felul de a fi al oltenilor? “Sînt extrem de ambiţioasă. Niciodată nu renunţ. Colegii din facultate mă porecliseră pentru că mergeam la toate casting-urile şi eram extrem de punctuală”. Apropo, ştie şi să gătească olteneşte: plăcintă cu praz, mîncare de castraveţi, ciorbă de roşii şi prăjituri cu multă cremă. Mîncarea tradiţională i se pare senzaţională, dar, după o excursie în Suedia, alături de iubitul ei, a venit cu două reţete pe care acum le numeşte preferatele ei. În prima este vorba de somon prăjit în unt, amestecat apoi cu brînză şi băgat la cuptor. “Aceasta se poate face şi acasă şi are un gust senzaţional. Mai e una la fel de bună, dar, din păcate, inaccesibilă pentru Romănia, adică file de ren la grătar cu garnitură de morcovi, mazăre, ananas şi măr…”.

Adeptă feng shui
De curînd, a invitat la ea un expert feng shui să o ajute să aibă o casă cu energii pozitive. “Prima oară, mi-a spus că trebuie să mut ţevile din bucătărie diametral opus. Nu i-am ascultat sfaturile, pentru că era imposibil, dar mi-am cumpărat, la sugestia lui, orhidee, supranumite , uleiuri volatile indiene, care purifică aerul, şi am vopsit pereţii în alb şi portocaliu foarte dechis. Şi acum simt că am şi mai multă energie!”, povesteşte ea.

Arestat la domiciliu
luni-miercuri­, 23.15, PRO TV